google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Helligdage i Thailand - RejsertilThailand.dk

Helligdage i Thailand

Hotel & Rejseguide
Find din rejsepartner inden afrejse til Thailand..
Thailands Flag Højtider og Mærkedage
Hoejtider
Helligdage og andre fejringer i Thailand..

På denne side kan du læse en kort beskrivelse af de mest almindelige helligedage og fejringer der ligger hen over året i thailand.
Makha Bucha Day i Thailand
JANUAR

National Childrens Day

Børnenes dag afholdes hvert år den anden lørdag i januar.
Dagen står i børnenes tegn og det er ret almindeligt at forældrene på denne dag tager deres børn med ud i byen og forkæler dem ved at købe ting eller tage dem med til diverse forlystelser..
>
Læs mere

National Teachers Day - 16. januar
Dagen hvor de Thailandske børn og deres forældre viser anerkendelse for lærernes arbejde..
>
Læs mere

Stacks Image 3415
FEBRUAR

Kinesisk Nytår

En stor del af den thailandske befolkning er en kinesere eller af kinesisk afstamning. Derfor fejres det kinesiske Nytår eller Forårsfest som det også kaldes, naturligvis også overalt i Thailand. Dagen følger den kinesiske månekalender hvorfor dagen kan svinge fra at ligge i januar og februar.
>
Læs mere

Valentines Day - 14. februar
Afholdes som i resten af verden hvert år den 14. februar. Stort set alle restauranter og hoteller står klar til at gøre dagen til noget specielt for dig og din elskede..
Makha Bucha Day i Thailand
MARTS

Makha Bucha

En af de mest betydningsfulde religiøse fejringer på året er uden tvivl Makha Bucha..
Makha Bucha er en markering af dagen for Buddhas første “prædiken” for mere end 1000 følgere.
Dagen er en helligdag i Thailand, så de fleste thaier holder fri denne dag, hvor der også er forbud mod servering og salg af alkohol over hele landet. Et forbud som helt eller delvist overholdes alt efter hvor du kommer…
Den størst oplevelse på Makha Bucha Day, kan du få hvis du besøger det lokale tempel om aftenen. Her vil du kunne deltage i den rituelle fejring, hvor Munke og alm. thaier går rundt om templet med lys og blomster i hånden…
En virkelig smuk og unik ferie-oplevelse !

>
Læs mere
Stacks Image 24837
APRIL

Songkran, Thailandsk Nytår

Songkran er uden tvivl verdens største vandfest/vandkamp og holdes hvert eneste år overalt i Thailand som en fejring af det thailandske nytår. Gå ikke på offentlig vej hvis du er bange for at blive våd for det vil du med sikkerhed blive, da alle forventes at deltage og deltager i denne sjove begivenhed. Vandpistoler og geværer er således standard udstyr i de dage (typisk 2-3) som Songkrahn varer. De er heller ikke ualmindeligt at byens ungdom kører rundt i åbne pick-up truck med vanddunke på ladet, klar til at "angribe" tilfældige forbipasserende. Ligeså ses det ofte at turister simpelthen lejer en bil til samme formål.
Sonkran er uden tvivl en meget festlig begivenhed som thaierne simpelthen elsker at deltage i, ung som gammel, men det er desværre også den tid på året hvor der sker absolut flest dødsulykker i trafikken pga. de mange mennesker der færdes på gader og stræder.
MAJ

Den kongelige landbrugs ceremoni eller "Royal Ploughing Ceremony" som den også kaldes på engelsk, er en ældgammel tradition i som markerer begyndelsen på ris-plantnings sæsonnen i Thailand. Traditionelt blev denne fejring/festival gennemført for at opmuntre og højne moralen blandt landets bønder inden det hårde landbrugsarbejde i regntiden skulle påbegyndes. I forbindelse med ceremonien sker forskellige sprituelle ritualer hvor der gøres spå-domme over hvordan vejret kommer til at arte sig og hvilke afgrøder der bedst kan betale sig at plante i løbet af året. Disse forudsigelser afgøres bla. ud fra hvilke afgrøder de hellige køer udvælger ifbm. ceremonien...
I Bangkok foregår ceremonien i Sanam Luang og overværes hvert år af det thailandske regentpar.

Visakha Bucha Day
Denne dag markeres hvert år i maj overalt i Thailand og er en af de vigtigste helligedage på året for Buddister i hele verden. Dagen markerer de tre betydende perioder i Buddhas liv nemlig fødsel, åbenbaringen og død..
Cermonien omfatter ofte religiøseoptog med udgangspunkt fra templerne rundt om i Thailand.
OKTOBER

Chulalonkorn Day - 23. oktober
Denne dag er Thailands national feriedag. Hvert år d. 23 oktober kaldes på thai “Chulalonkorn day” eller på thaiskrift วันปิยมหาราช
Thaierne tror på at portrætter af Kong Chulalonkorn bringer lykke til ens forretning og derfor vil du se at rigtigt mange forretninger og restauranter netop har portrætter af denne tidligere konge hængende på væggen.
Hvis du har en 100 baht seddel i din pung, så prøv at se på bagsiden af sedlen. Her vil du nemlig kunne se et portræt af Kong Chulalonkorn.
Stacks Image 790
NOVEMBER - Loi Krathong

Her fejres den traditionelle Loi Krathong dag overalt i Thailand. Loi Krathong finder sted hvert år under fuldmåne på den 12. måned i den traditionelle thailandske kalender (normalt i november).
Ordet "loi" betyder "at flyde" og "krathong" hernviser til den lille flydende "båd" som traditionelt laves af bananblade..
Den lille båd bliver som oftest dekoreret med blomster og et tændt starinlys inden den sættes i floden eller ud i havet, og tit sendes der også en 1-baht mønt, en hårlok eller et stykke fingernel med på rejsen.

Meningen med dette årlige ritual er iflg. thaierne tre forskellige ting; At sige tak til "vandet" for lån og undskylde for vores forurening. 2. At ære Buddha. 3. At bringe held og lykke/jage onde ånder bort.

Hvis du gerne vil sende en Loi Krathong hilsen til en i Thailand så kan du benytte dig af følgende;
"สุขสันต์วันลอยกระทง" eller sùk săn wan loi grà-tong, begge dele kan nogenlunde oversættes til "glædelig Loi Krathong"


Stacks Image 793
DECEMBER - Kongens fødselsdag

5/12- Denne dag fejres Kong Bhumibol Adulyadej fødselsdag ! Og kongens fødselsdag er samtidigt også Fars Dag i Thailand. Bhumibol (Rama IX af Thailand) blev født d. 5. december 1927 og han er den niende konge fra Thailands Chakri-dynasti. Kong Bhumibol blev formelt kronet i 1950.

Længe leve kongen
!
Begivenheder og Helligdage