google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Hua Hin Thailand - Hotel & Rejseguide » RejsertilThailand.dk

RejsertilThailand.dk

Hua Hin - Hotel & Rejseguide
Hua Hin
Hua Hin
Booking.com
Booking.com

Hua Hin

Hua Hin ligger ca. 200 km syd for hovedstaden Bangkok og alt efter de trafikale forhold, tilbagelægges denne strækning normalt på ca. 2-3 timers kørsel med taxi eller på ca. 4 timer med tog.
Hua Hin er ikke kun et af danskernes absolut foretrukne rejsemål for rejser i Thailand, men også den thailandske kongefamilie ynder at lægge turen forbi Hua Hin og opholder sig faktisk en stor del af året i deres sommerpalads som ligger lidt uden for bymidten.
Hua Hin, ligger som sagt et par hundrede kilometre syd for den thailandske hovedstad Bangkok på den vestlige bred af den thailandske Bugt. Undertiden benævnes byen som "Mini Pattaya", da Hua Hin ligesom Pattaya er en lang udstrakt kystby der er delt af hovedvejen fra Bangkok som løber ned gennem landet. Hua Hin har også tætte forbindelser med til den kongelige thailandske familie og mange lokale thaier kommer ligeledes til byen i ferierne og weekenden for at nyde den afslappede atmosfære som hersker overalt i Hua Hin. Sammenligningen med Pattaya har således intet at gøre med Pattayas vilde natteliv, og hvad der ellers følger med, for i den forbindelse er udbuddet noget mere begrænset og ikke nær så udbasuneret for den almindelige turist. Mange skandinaviske turister har de seneste 10 år virkeligt taget Hua Hin til deres hjerte og du vil derfor støde på mange danskere og svenskere i byen..
Stacks Image 2128
INFORMATION OM HUA HIN
I Hua Hin finder du både førsteklasses hoteller såsom Hilton, Marriott og Intercontinental hotellerne, men også en lang række af mindre hoteller og guesthouses findes med beliggenhed helt ud til stranden, enten i city eller i lidt mere rolige omgivelser uden for byen.
Hua Hin har flere dejlige strande, masser af aktiviteter og seværdigheder for både børn og voksne, og en hel del shoppingmuligheder og markeder, hvor du altid kan gøre en god handel.
Du kan læse meget mere om Hua Hin´s mange tilbud længere nede på siden eller på
HuaHin.dk
Vidste du det om Hua Hin ?
- Kongen har et sommerpalads lidt uden for bymidten..
- Der er to Thaiboxing arenaer i midtbyen..
- Caroline Wozniacki har boet flere gange i Hua Hin.
- Hua Hin er Thailands golfmekka nr. 1
Gode rejselinks til Hua Hin:
- Hospital
-
Guide til nattelivet
-
Ture fra Hua Hin til eks. Koh Samui, Ko Tao etc.
-
Hua Hin Lufthavn
BILLIGT HOTEL I HUA HIN
Hoteller og overnatning i Hua Hin
Priserne på overnatning i Hua Hin ligger i alle prislag. De fleste 3 stjerners (eller tilsvarende) hoteller og resorts spænder fra cirka 1100 til 2500 Baht pr. nat. De fleste, hvis ikke alle, vil have aircondition, som de fleste vil synes er ret så nødvendig, da temperaturene det meste af året normalt ligger over 28c i dagtimerne og stadig over mindst 22c om natten.
Hvis du går efter luksus og gerne vil bo ved stranden i centrum af byen, så kan du eks. vælge at booke overnatning på hoteller som Sheraton Hua Hin Resort & Spa hvor du kan bo for ca. 600-700 kr. i dobbeltværelse pr. nat. Den vildeste luksus finder du eks. på hotellet
Intercontinental Hua Hin hvor kendte danskere som komikeren Andreas Bo Larsen og Caroline Wozniacki har boet. Sidst nævnte har sammen med familien flere gange holdt nytår i Hua Hin, med overnatning på Hotel Intercontinental.
På Intercontinental Hotel ligger overnatningspriserne fra ca. 1000 kr. og helt op til ca. 15.000 kr pr. nat. Hvis du vælger det sidste og dyreste, så kan du til gengæld også boltre dig på hele 480M2 luksussuite, svømme i din egen private pool med direkte adgang til stranden og nyde godt af 24 timers personlig butler-service.
Hvis du gerne vil have luksus, så kan vi helt sikkert også anbefale dig at kigge på det nyligt opførte hotel Marakesh Hua Hin Resort og Spa som også ligger tæt på bymidten, men alligevel lidt uden for, så der er mere ro. Marakesh er en international kæde af luksushoteller, som er bygget- og eksklusivt dekoreret i Marokansk stil. Resortet i Hua Hin er kategoriseret som et 5 stjernet hotel, hvilket blandt andet er opnået pga. de handicapvenlige faciliteter, børneklub med babysitting, kæmpe swimmingpool og restaurant med havudsigt.

Gennem adskillige år har det sikre valg for mange danskere været hotellet, som ligger ca. 5 kms kørsel syd for bymidten af Hua Hin i det område der kaldes Takiab Beach. Dette hotel er et af de sidste hoteller, som fik lov til at bygge helt ud til stranden og det ligger lige ved siden af Sea Pine Golfbanen. Hotellet benyttes bla. af Apollo rejser og andre skandinaviske rejsebureauer, ligesom der er en hel del danskere og andre skandinaver der har købt deres eget lejlighed i komplekset. Blue Wave er et 3 stjernet hotel med pools til både voksne og børn, fitnessrum, massage faciliteter, restaurant og bar på stranden. Priserne for overnatning i dobbeltværelse ligger fra ca. 250 kr. pr. nat. som samtidigt også er noget af det billigste du kan finde i byen.

VI ANBEFALER !
Det mest populære hotel i Hua Hin iblandt skandinaver er uden tvivl Hilton Hotel. Årsagen til den store popularitet skal helt sikkert findes i den meget centrale placering i byen (der hvor der hele sker) og det faktum at hotellet ligger med poolområde lige ned til den dejlige strand i city. Vi på Rejsertilthailand.dk har selv boet på hotellet og nydt drink i den fantastisk Skybar på toppen af hotellet hvor der er en helt fantastisk udsigt over byen..
Shopping & Markeder i Hua Hin
Shopping og Markeder
Noget af det allerbedste ved Hua Hin er de mange gode shopping steder. Hua Hin kan prale af et ganske betydeligt antal markeder som tiltrækker mange besøgende, herunder Chat Chai markedet, Dinosaur Market, Pae Mai Market, Hua Hin Night Market og markedet ved Grand Hotel Market. På Pae markedet, kan du se og købe en enorm mængde af eksotiske og anderledes fødevarer, utallige souvenirs og andre dagligdags varer. De fleste markedssælgere vil gerne prutte om prisen, og det bør du helt sikkert også gøre da priserne som udgangspunkt ligger højere end slutprisen. Husk altid at prutte med et smil på læben så kommer du længst og thaierne bryder sig ikke om sure mennesker :-)

Hua Hin Market Village shopping center er stedet både turister og lokalbefolkningen tager hen, hvis man gerne vil shoppe i lidt mere luksuriøse omgivelser end det Hua Hin city har at byde på. Hua Hin Market Village er et forholdsvis nyt shoppingcenter som ligger ca. 1 km syd fra bymidten, lige ud til Naresdamri Road, som er hovedvejen der løber tværs gennem Hua Hin. I dette indkøbscenter finder du internationale mærkevarebutikker såsom Lacoste, Levis, Wrangler samt store restaurantkæder som Mc Donalds, The Pizza Company, KFC og mange flere. Desuden har Market Village byens største dagligvarehus som hedder Lotus og som bedst kan sammenlignes med danske Føtex/Bilka..
Sidst men ikke mindst er der for nyligt åbnet hele to Flydende markeder som ligger i udkanten af byen. Spør din TukTuk chauffør om han vil køre dig til Hua Hin Floating Market, så er du på rette vej..
Stacks Image 406
Strande
Der er flere gode strande i Hua Hin som hver isæt har deres helt egen charme..
Hvis vi starter inde i byen så er det her vi har den mest besøgte strand i Hua Hin. Det er denne strand du bør vælge hvis du foretrækker at være tæt på byens pulserende liv og butikker. For at komme ned til stranden sætter du bare kurs mod gaden hvor Burger King og Mc Donalds ligger og fortsætter lige ud mod kysten, således er der adgang ned til stranden tæt ved Hilton hotellet.
Stranden er en meget finkornet sandstrand, hvor der er flere strandrestauranter og liggestole i massevis. Vandet er som alle andre steder dejligt varmt og bølgerne er det meste af året ganske små, da der er flere mindre klippeformationer i vandet som agerer som bølgebrydere. Vanddybden er afhængig af tidevandet men mindre børn kan som oftest udemærket lege selv i vandkanten under opsyn.

En anden af de bedste strande i Hua Hin er stranden der ligger ved Takiab Beach ca. 5 km syd for selve Hua Hin city. Stranden her er noget bredere end stranden i city tilgengæld kan bølgerne til tider være lidt større her, i hvert fald hvis du vælger stranden ved syd siden af Abe-bjerget. Vælger du stranden umiddelbart for nordsiden af Abe-bjerget så minder stranden noget mere om stranden i city. På begge sider af bjerget er der strandrestauranter hvor du kan købe diverse forfriskninger er eller nyde et godt måltid mad.

Sidst men ikke mindst vil vi nævne den noget mindre strand,
Had Sai Noi Beach, som ligger lidt længere syd for Hua Hin. Denne strand er også utroligt dejlig og ikke nær så overrendt af turister som de to førnævnte, til gengæld ligger der kun en enkelt restaurant ved stranden som dog byder på alle de gængse retter såvel vestlige som thai. De allestedsværende strandsælgere og thaimassage er dog også at finde på denne strand, men den synes stadig at være lidt "uopdaget"
Restauranter
Naturligvis vil de fleste restauranter i Hua Hin tage udgangspunkt i det thailandkse køkken og deres traditionelle fødevarer, men der er i de senere mange år sket en betydelig stigning i antallet af spisesteder med udenlandske køkkener således du idag kan finde både italienske, franske, indiske og japanske restauranter samt et par andre, der tilbyder andre internationale retter.
Mc Donald, Burger King og KFC er også repræsenteret i Hua Hin city ligesom der er flere dansk ejede steder som tilbyder alt lige fra stegt flæsk med persillesovs til højt belagt dansk smørrebrød. Jail House, Admiralen, Chill Out er blandt flere andre nogle af de danske barer og restauranter i Hua Hin.
Stacks Image 411
Hua Hin
Hua Hin har såmænd også fået deres eget vandland og vel at mærke et af de allerbedste i Thailand.
Hua Hin Waterpark ligger ved golf- og ferieresortet Black Mountain som ligger ca. 10 min. kørsel vest for Hua Hins bymidte.
Vandlandet åbnede i starten af 2012 og har alt hvad man kan tænke sig af et rigtigt vandland, såsom; forskellige vandrutchebaner, bølgepool, og pools specielt tiltænkt de helt små børn og babyer. Lige ved siden af vandlandet er der anlagt en kæmpe stor kunstig sø, hvor du kan prøve kræfter med vandsporten Wakeboarding, hvilket er en form for vandski hvor bliver trukket rundt på søen af et stort wiresystem.
Se video fra
vandlandet.
Her kan du læse mere >
Hua Hin Water Park
Golf i Hua Hin
Golf i Hua Hin
Mens der er masser af strande at nyde og slappe af på, så er Hua Hin området også særligt kendt for sine mange gode golfbaner, hvor hele 10 af dem ligger inden for blot 30 minutters kørsel fra byen. En af disse er den forholdsvis kendte Banyan golfbane og ikke at forglemme Royal Hua Hin golfbanen, der ligger i udkanten af ​​bymidten mod vest som er thailands første golfbane. Golfbanerne tiltrækker også mange thaier fra Bangkok og særligt i weekenden. Dermed kan banenerne være fyldt godt op sidst på ugen, så det kan være en god ide´at booke din teeoff i god tid inden du skal spille. Der er flere golfagenter i byen hos hvem du kan købe greenfee (med rabat) og ligeledes leje golfudstyr. De fleste hoteller vil dog kunne hjælpe dig med samme service og ligeledes have adgang til rabatter, der gør at det sjældent kan betale sig at booke direkte på banerne.
Greenfeepriserne ligger på niveau med priserne på danske golfbaner, hvilket vil sige de ligger i prislejet 300-500 kr. De fleste af golfbanerene i Hua Hin er af "Mesterskabs standard" og nogle tilbyder helt utroligt flotte udsigter ud over havet eller bjergene i byens udkant. Hvis du ellers kan tage dine øjne af bolden i et par minutter :-)
Vores anbefalinger af golfbaner: Banyan - Black Mountain Golf Club - Springfield - Palm Hills Golf Club

Andre aktiviteter
Hvis du er på udkig efter andre aktiviteter, så er der meget mere at finde på i Hua Hin. Her kan vi eks. nævne Dykning & Snorkling, Elephant Trekking, Go Karting, Heste Ridning, Kajakroning, Paintballing, Safari & Adventure Park, Thai Boksning og Thai madlavningskurser. Hua Hin er desuden et af thailands absolut bedste og mest populære steder for Kitesurfing, og derfor har der i de senere år også været afholdt dele af verdensmesterskaberne i Kitesurfing på strandene ved Hua Hin. Hvis du ikke har prøve at Kitesurfe før, så er der flere Kitesurfing skoler i byen, hvor du under god instruktion kan prøve kræfter med denne aktionsport. Grunden til at Hua Hin er blevet så populær for de mange Kitesurfers er bla. at der som oftest altid er god vind på strandene ved Hua Hin og at stranden er meget bred og vandet ikke bliver så hurtigt dybt..
Hua Hin jernbanestation
Det mest kendte varetegn for Hua Hin, ud over de mange dejlige strande, er uden tvivl den kongelige vente-pavillion på Hua Hin banegård.
Ventepavillionen blev i tidligere tider brugt af den kongelige familie, når denne enten kom til byen fra hovedstaden Bangkok eller før rejsen gik fra sommerpaladset i Hua Hin mod de sydligere provinser i Thailand.
Hua Hin jernbanestation ligger i udkanten af Hua Hin city lige ved Royal Hua Hin Golf Course, som i øvrigt er Thailands første og ældste golfbane.


Elefant village
Et par kilometer uden for Hua Hins centrum finder man Hua Hin Elephant Village, som tilbyder elefant-, krokodille-, og slangeshows. Her kan du bla. opleve elefanter der spiller basketball, skyder med dartpile eller maler malerier.
Du har også mulighed for at få en tur på ryggen af et af de store dyr, eller blot gå rundt på området og studere de mange dyrearter som man har samlet her.
Skulle du have lyst til lidt mere action byder stedet også på muligheden for at leje APVmaskiner som er fire-hjulede cross-motorcykler. Prisen for en times elefantridning ligger på ca. 1000 Baht. hvilket svarer til lige under 200 kr. pr. person, så efter thailandske forhold taler vi altså om en aktivitet der ligger i den forholdvis dyre ende. Børn under 10 år får rabat på 200 baht.

Ratchapakdi Museum Park
En af de nyeste seværdigheder og udflugtsmål i Hua Hin er Ratchapakdi Museum Park som er anlagt i udkanten af byen på et område stillet til rådighed af militæret. Her kan du se 7 kæmpe store bronze statuer af tidligere nu afdøde thailandske konger.

Tham Phraya Nakhon grotten
Et besøg i den fantastiske flotte Phraya Nakhon grotte er en mulighed lidt under én times kørsel syd for Hua Hin i Nationalparken Sam Roi Yod. Særligt kendt er den royale Pavillon som ligger i bunden af grotten og indbyder til fantastiske feriefotos.
Du kan læse mere om Phraya Nakhon grotten
her.
Stacks Image 421
Transport til Hua Hin
At komme til Hua Hin er forholdsvis lige til. Selv om der pt. ikke rigtigt er nogen flyruter tilgængelige så er der masser af andre muligheder såsom tog (eks. fra Bangkok), busser og taxier som kan bringe dig direkte til byens centrum. En tur med Taxi eller minivan fra lufthavnen i Bangkok, vil typisk koste i omegnen af ​​2000 Bath (ca. 380 kr). Dette må vel siges at være meget rimeligt, i betragtning af afstanden på de ca. 250 km. Turen fra Bangkok til Hua Hin tager normalt cirka 3 timer, selvfølgelig alt efter hvor mange stop i skal bruge på at proviantere, tanke osv.
Vælger du derimod at tage turen med bus eller tog er prisen naturligvis en hel anden. Vi vil i dette tilfælde nok råde dig til at stige på en VIP bus, eller om muligt købe en billet til 1. klasse på toget. På denne måde vil du som oftest nyde godt af et air condition system til at holde dig kølig i løbet af rejsen på de 5-6 timer. Hvis du ankommer med tog til Hua Hin så anbefaler vi dig at bruge lidt tid på at næstudere den lille banegård i Hua Hin, som med dens spændende arkitektur høre til blandt byens mest berømte attraktioner.
Leje af bil er sjældent noget der benyttes af turister der kun er i Hua Hin for 2-3 uger. Priserne på at leje en taxi eller minivan for en hel dag inkl. chauffør er så lav at det er de færrest der selv ønsker ønsker at sidde bag rattet i den thailandske trafik, hvor man i øvrigt også kører i venstre side af vejen. Mange turister vælger dog at leje en motorcykel eller en mindre scooter, hvilket også kan gøre stil meget rimelige penge og på denne måde har du let ved at komme rundt til Hua Hins forskellige attraktioner og seværdigheder. Vælger du at leje bil, scooter eller motorcykel så anbefaler vi at du, i givet fald, sætter dig grundigt ind i hvordan du og det lejede køretøj er forsikret i tilfælde af en ulykke eller du forvolder skader på motorcyklen. Således du undgår diskussioner med udlejer om hvem der skal afholde udgiften hvis du er uheldig.
Stacks Image 426
Natteliv
I sammenligning med Bangkok og Pattaya er nattelivet i Hua Hin langt mere afslappet og er begrænset til området omkring gaden Soi Bintabaht.
Konceptet er dog næsten det samme, som i de før nævnte byer, og foregår i meget lignende omgivelser med åbne barer og piger iført så lidt som muligt. Uden dog at forårsage lovovertrædelser (ingen topløse piger i Hua Hin).
Der er i øjeblikket ingen deciderede Go-Go barer i Hua Hin, men som før nævnt er det i området ved Soi Bintabaht, nær Hilton hotellet, hvor de fleste af byens barer er koncentreret og her er lidt for en hver smag..

Links til nogle af barerne i Hua Hin: Octopussy Bar - Heaven

> Læs mere om nattelivet her:
HuaHin.dk
MERE REJSEINFORMATION OM HUA HIN
Hua Hin