google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Chiang Mai rejseguide » RejsertilThailand.dk

CHIANG MAI

RejsertilThailand.dk - Hotel & Rejseguide

chiang-mai
Chiang Mai

Chiang Mai

Chiang Mai er Thailands 2. største by og betragtes som værende hovedstaden i Nord Thailand. "Chiengmai", som byen til tider også ”skrives”, er den største og kulturelt mest betydningsfulde by i det nordlige Thailand.
Chiang-Mai ligger omkring 700 km nord for Bangkok og har nogle af de højeste bjerge i landet og ligger ved Ping-floden, som er en stor biflod til Chao Phraya-floden (floden der bla. løber igennem Bangkok). Byen er opdelt i fire afdelinger: Nakhon Ping, Srivijaya, Mengrai, og Kavila. De tre første er på Vestbredden, mens Kavila ligger på østbredden af Ping-floden.
Stacks Image 1985
Wat Rong Khun, Chiang Mai
I de seneste år er Chiang Mai i stigende grad blevet en moderne by med i nærheden af 200.000 indbyggere, og selv om den mangler den cosmopolske karakter i sammenligning med Bangkok, har den utroligt mange interessante attraktioner og seværdigheder. Når du besøger Nor-Thailand kan det helt klart anbefales at opleve de bedste attraktioner og seværdigheder ved hjælp af en af de mange dygtige lokale guider. Vi anbefaler nogle af de mest professionelle på dette område GetYouGuide, som har et stort udvalg af guidede ture.
Chiang Mai's historiske betydning er bla. afledt af dens strategiske placering på en gammel thailandsk handelsrute. Længe før den moderne tilstrømning af udenlandske turister, fungerede byen således som et vigtigt handelscenter for håndlavede varer såsom paraplyer, smykker, og forskelligt træhåndværk og den dag idag er byen fortsat et sandt shoppingmekka ikke mindst for de tusindvis af vestlige turister som hvert år kommer hertil..
Booking.com
Booking.com
Inthanon - Chiang Mai - Copyright Pipopb /RF123 Stock Photo
Inthanon Chiang Mai
Wat Rong Khun
Utrolig flot natur omkring Chiang Mai..
Royal Park Chiang Mai
Royal Park, Chiang Mai
De fleste som har været i Chaing Mai og eller er vant til at rejse rundt i Thailand vil nok mene at Chiang Mai hører til blandt de absolut smukkeste regioner i Thailand. Byen har nemlig holdt fast i sin gamle kultur, naturlige charme og mystikken med templer i massevis. Det ældste af disse templer eller Wats som de kaldes på thailandsk, ligger i den nordøstlige del af den historiske by, og hedder Wat Chiang Man. Templet ligger i forlængelse af Ratchapakhinai Road, der daterer sig helt tilbage til år 1296. Dette særlige tempel er berømt for sin "Lanna-chedi-stil" og tårnet som hviler på elefant formede understøtninger.
En af de første ting, du vil bemærke under din ankomst i Chiang Mai, er den gamle bymur og den store voldgrav, der omgiver byen.

Læs evt. mere om Chiang Mai på
Chiangmai.dk
VIDEO & LINKS
Gode rejselinks til Chiang Mai:
- Hospital
-
Lufthavn
-
Vejret
Vidste du det om Chiang Mai ?
- Koh Samui ligger 15 km syd for øen Ko Pha Ngan.
- Det højeste punkt på Samui ligger 630 M over havet.
- Mere end 3 mio. turister besøger hvert år øen.
- Byen Chaweng har en 6 km lang sandstrand.
BILLIGT HOTEL I CHIANG MAI
MERE REJSEINFORMATION OM CHIANG MAI
Attraktioner, Seværdigheder og ting at opleve i Chiang Mai
Stacks Image 343
I de senere år har Chiang Mai (også kaldet "The Rose of the North") etableret sig som en af Thailands absolut mest populære byer for turister i Thailand. Det er ikke kun Thailands 5. største by, men den byder sandsynligvis på en bredere vifte af attraktioner end noget andet feriemål i landet. Beliggende omkring 700 km nord for Bangkok og kun 120 km fra grænsen til Burma, er Chiang Mai som ligger i bunden af en dal, næsten helt omgivet af bjerge. Denne region har også nationaldragter, et køkken, danse, arkitektur og en dialekt, der er unik og som afspejler de dybe kulturrødder i den lokale befolkning. Regionen er også berømt for sit kunsthåndværk og thailandske kunst generelt. Hold øje med de mange butikker, der tilbyder træ udskæringer. Nogle af produkterne er simpelthen fra en anden verden !

Selvfølgelig vil ingen tur til Chiang Mai være komplet uden en shopping tur til de lokale markeder og natbazaren. Disse travle dele af byen skal opleves mindst én gang på ferien, da der er så mange ukendte seværdigheder, lyde og lugte. Vær også forberedt på måske én eller to overraskelser, når du drager på oplevelse i det enorme udvalg af mad, der tilbydes i de mange madboder på vejene i byen. Det er måske bedst at planlægge ture til templer og markeder for aftenen, da der er så mange andre ting at gøre og se i dagtimerne.
Der er også mange museer og kulturelle centre i byen, der gengiver historien, kunsten og kulturen i regionen. Samtidigt indkapsler disse steder meget godt oplevelsen af det gamle Lanna rige og de berømte nordlige bjergstammer, og disse er fremragende attraktioner kan være gode besøgssteder, især på en regnvejrsdag.
I oplandet til Chiang Mai, er der så meget mere at se, at du vil have let ved at fylde dagens program. Chiang Mai Zoo, der ligger i bunden af Suthep Mountain støder op til Chiang Mai i den nord-vestlige udkant af byen. Her kan du opleve mere end 400 forskellige dyrearter og en fantastisk udsigt over Chiang Mai by. Den zoologiske have er bygget på siden af bjerget, så hvis du føler en tur er for anstrengende i varmen, er der shuttle busser til rådighed som kan fragte dig op og ned.

Chiang Mai har også flere nationalparker, såsom Doi Inthanon National Park, Sri Lanna National Park, Doi Suthep - Pui National Park, Huay Naam Dang National Park og Ob Luang National Park. Doi Suthep - Pui National Park er måske den mest besøgte, da det er kun 12 km fra byen. Hvis du drages af det betagende landskab i byen er dette er en "must see" oplevelse. På vejen op af bjerget i denne park ligger en af de mest beundrede og berømte buddhistiske templer - Wat Prathart Doi Suthep. Det er klogt at være sømmeligt klædt, når du besøger dette tempel og kroppen skal være dækket på alle tidspunkter for at respektere de kulturelle traditioner. Efter du har taget del i de åndelige og mystiske aspekter af dette meget imponerende tempel kan du tage et mere detaljeret kig på området. Vær forberedt på en af de bedste udsigter i regionen !
Stacks Image 348
En anden berømt attraktion i området er Elefant lejrene, hvor man kan ride på elefantryg gennem det lokale landskab, se dem udføre tricks i de daglige shows. Ja du kan endda købe dig et maleri malet af en elefant. Elephant lejrene er populære i Thailand, og de fleste ligger faktisk i Chiang Mai regionen. En lille advarsel - se dig for (tjek priserne) hvis du booker en tur eller køber billetter til en elefantlejr et andet end direkte fra selve lejren.
Hvis Elephant forlystelser ikke er noget for dig, kan du måske bruge en dag på et besøg i en af de lokale blomsterhaver. Ratchaphruek Flower Gardens er måske en af de mest populære blandt turister, og igen, fordi det er meget tæt på byen og er beliggende på den ydre ringvej. Hvert år i begyndelsen af februar, kan du opleve Chiang Mai Blomsterfestival hvor blomsterbedene i byens offentlige er utroligt smukt dekoreret. Det primære område for festivalen er på Suan Bauk Hadd, som er en offentlig park, der ligger i den sydvestlige del af byen i nærheden af voldgraven. Her er boder er sat op for salg af blomster, planter, orkideer og dekorationer til haven, eller nænsom pakket ned i kufferten.
Stacks Image 351
Der er også andre attraktioner i Chiang Mai, der er af en mere fysisk karakter, såsom bjergvandring, trekking osv., og Chiang Mai tilbyder også flere golfbaner, hvoraf mange er 18 hullers baner. Banerne er generelt meget velpassede og af international klasse, så du kan forvente en høj standard af fairways og greens og ikke at forglemme, gæstfrihed. De fleste golfbaner vil også tilbyde en caddie på runden, men da ikke alle caddies nødvendigvis kan tale godt nok engelsk til at være til rigtigt god hjælp, er det tilrådeligt at forsøge at tale med nogle caddies, før du betaler for denne tjeneste, medmindre du bare har brug for nogen til at bære dine golfkøller.

Mange mennesker, når de tænker på Thailand, tænker også på det pikant natteliv, barer og massageklinikker, med glitrende neonskilte. Mens sådanne virksomheder findes i Chiang Mai (hvis dette er din interesse), er det langt mere diskret end i byer som
Pattaya..

Endelig, et par hurtige ord om vejret som er varmt og til tider fugtigt! På en typisk dag, er det yderst tilrådeligt at bære noget til at dække dit hoved. Thailand er det samme overalt, der er 2 monsun sæsoner, den våde og den tørre. Den tørre sæson er typisk fra december til juni, og den våde sæson fra juli til november. Det er i den tidlige periode af den tørre sæson, hvor temperaturen er mest behagelig.
I nogle dele af Chiang Mai-regionen har der været rapporter om nattefrost og endda sne på nogle af de højst beliggende bjergkæder i visse perioder af året. Temperaturen vil dog sjældent falde til under 15gr i selve Chiang Mai by.
Wat Doi Suthep
Dette er Chiang Mais mest kendte tempel og blev bygget helt tilbage i 1300-tallet. Sagnet fortæller at en elefant blev sluppet løs med en buddhafigur spændt fast på ryggen, og det sted hvor den stoppede skulle der bygge set tempel. Templet ligger højt på et bjerg og for at nå derop må man gå af en stejl trappe. Trappen er lavet af mere end 300 trin, og prydes af et fantastisk smukt rækværk. Tempelområdet prydes bla. af en mere end 20 m høj forgyldt Chedi og de ydre mure på tempelområdet er smukt dekoreret med fresker og malerier der beskriver historien bag Buddhas liv. Desuden er tempelområdet også unikt i sin fremtoning pga. de mange bronze "parasoller".

Phuping Paladset
Phuping Palace ligger godt ca. 5 km fra Wat Doi Suthep. Paladset er et af den kongelige families ferie residencer og bygget så sent som i 1960´erne. Paladset er åbent for turister og andre besøgende i weekenden, i de perioder hvor kongefamilien ikke bruger stedet til officielle ceremonier eller som base for arbejdet med de mange kongelige projekter indenfor landbrug og sundhed i området omkring Chiang-Mai. Ved paladset ligger også en meget populær botanisk have, som hvert år besøges af tusindvis af thailands rejsende.
Chiang Mai