google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Koh Samet » Rejseguide og Hoteller

RejsertilThailand.dk

Koh Samet - Hotel & Rejseguide
solnedgang-koh-samet
Koh Samet
Booking.com
Booking.com
Koh Samet
Koh Samet (eller Koh Samed) er ud over at være en fantastisk dejlig ø faktisk også en nationalpark. Øen er samtidigt også den nærmeste ferieø ifht. Bangkok, som ligger mindre end fire timers kørsel væk. Hvis du ankommer i Bangkoks Suvarnabhumi International lufthavn varer turen altså kun ca. fire timer syd på, og herefter ligger øen kun en kort sejltur fra fastlandet syd for byen Rayong.
Rayong City er i sig selv ikke særligt inspirerende og der er meget få spændende attraktioner eller seværdigheder for udenlandske besøgende, ud over en ganske fortrinlig strand, som er stort set uudnyttet og for det meste kun benyttes af de små ferieresorts som ligger på sydspidsen, øst for byen. Dog skal det nævnes at hvis du ønsker at se en typisk thailandsk by og templer (wats), så kan du udemærket vælge at besøge Rayong af netop denne grund..

Ko Samet ligger kun ca. 3 km sejlads fra fastlandet og du kan komme til øen via færgeforbindelsen ved Ban Phe øst for Rayong. For at komme til Ban Phe kan du tage en bus eller en taxi fra Ekkamai busstationen på Sukhumvit Road i
Bangkok, eller tage en taxi direkte fra lufthavnen. Alternativt er det også muligt at benytte flyforbindelsen fra Bangkok til Pattaya og derefter tage en bus eller taxa, men det næppe er besværet værd, og det er ikke særligt sandsynligt at rejsen kan tilbagelægges på kortere tid alligevel..
BILLIGT HOTEL PÅ KOH SAMED
Koh Samet er i længden kun ca. 7 km fra nord til syd og næppe mere end 600 m. fra øst til vest. Den nordlige del af øen breder sig ud til en ca. 2km lang tange. Trods den lille landmasse er der en hel række af ferieresorts spredt ud langs østkysten og tre på vestkysten. Langt størstedelen af ​​terrænet på øen er bakket med det højeste punkt beliggende ca. 100m over vandet og næsten overalt er øen dækket med skov og med et lille netværk af veje der giver muligehed for transport imellem de forskellige hoteller.

Indkvartering fåes i forskellige prisklasser fra lige under 200 kr. og op til 1000 kr. pr. nat. Et af de billigste hoteller på Koh Samed er Saikaew Beach Resort, hvor en overnatning fra tid til anden kan bookes for under 200 kr.
MERE REJSEINFORMATION OM KOH SAMED
Det thailandske lokalsamfund på Ko Samet er lille, og de fleste indbyggere stammer ikke oprindeligt fra øen, men næsten alle er kommet hertil for at åbne en eller anden form for forretning for at kapitalisere på turistindustrien. Den gode nyhed er, turistindustrien her er meget lille sammenlignet med andre thailandske ø feriesteder. Dette sikrer således rolige omgivelser til at slappe af på de storslåede strande.

Ud over selve ferieøen Koh Samed ligger der rundt om yderligere ni, meget mindre øer, der er ubeboede, med undtagelse af Ko
Man Nai, med koralrev, der er hjemsted for stimer af farvestrålende fisk med mulighed for at se små (ikke farlige) hajer og skildpadder. Mulighederne for snorkling og dykning er fremragende på Koh Samed da statussen af "national park" i høj grad betyder mere beskyttede farvande med virkelig fantastiske undersøiske seværdigheder..
Koh Samed strand
Af aktiviteter der ikke har med vand at gøre kan nævnes Fisk og Skilpadde farmen som ligger på den nordlige del af øen. Her kan du evt. tage på bådtur og også se nogle af de freddede skilpaddearter inden de sættes ud i det åbne ocean.

Der er en enkelt stor Buddha statue på øen på udsigtpunktet bag "Saikaew Beach Resort - Koh Samet". For at komme dertil skal du tage vejen bag hotellet.

Om aftenen opføres der Ild Shows på stranden ved Saikaew og er pragtfuld underholdning som udføres af de lokale brandfolk.

Den Thailandske nationalsport Thai Boxing eller "Muay Thai", som den kaldes på thailandsk, kan du opleve i månederne fra november til maj på NAGA Bungalow resortet i Ao Phai.
Der er også Guerilla Paintball som kan findes bag Saikaew beach Resort støder op til Lima Bella hotel
Thaimadlavningskurser er også en mulighed ligesom en slentretur ned ad hovedvejen ved Nadan Harbour, kan give et godt indblik i den thailandske dagligdag og samtidigt give dig muligehd for at se den nye marina.

Nattelivet på Ko Samet er begrænset til de forskellige ferieresorts og enkelte barer der ligger forskellige steder på øen. Der er ingen "Pattaya agtige" barer på Ko Samed, så hvis du søger selskab med en thailandsk pige, er dette ikke det rette sted at kigge. Hvis det er, hvad du ønsker, så er det nok bedre at besøge en af ​​den slags steder i Pattaya eller Bangkok og måske invitere en af pigerne med på en ferie på Koh Samed.

Ko Samed er idag en af de mest rolige ferieøer i Thailand, perfekt for den som søger det enkle liv og en afslappende atmosfære uden konstant at skulle forstyrres af larmende vandsportsaktiviteter. Vi må se hvor længe det varer ved, men indtil nu kan du altså opleve Thailand fra sin bedste side på denne dejlige ø..
Kort over Koh Samet..
Koh Samet