google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Koh Ngai Thailand » RejsertilThailand.dk

RejsertilThailand.dk

Koh Ngai - Hotel & Rejseguide
koh-ngai
Koh Ngai
Booking.com
Booking.com
Børn på stranden

Koh Ngai

er formentlig den mest kendte ø i området omkring Krabi, men på trods af dette er øen indtil videre stadig forholdvis uberørt. Koh Ngai som også staves og udtales som Koh Hai, ligger ca. en halv times sejlads syd for naboøen Koh Lanta.
Rundt omkring Koh Ngai ligger der også andre små spændende paradisøer, som meget vel også kan være en dagstur værd. Fælles for disse øer er, at de tilbyder nogle af thailands aller flotteste strande med fantastiske undervands-oplevelser for dem der har lyst til at dykke eller snorkle..
Strandene på Koh Ngai er i sig selv også ganske fantastiske og koralrevet omkranser nærmest øen, der indenlands, mestendels er dækket af tæt jungle.
Det mest populære område på Koh Ngai er på østsiden af øen hvor der kun ligger fem resorts og ellers ikke meget andet end nogle få barer og cafeer.
Transport
For at komme fra fastlandet og ud til Koh Ngai, så skal du tage en af færgerne/rutebådene fra enten Krabi eller naboøen Koh Lanta. Alternativt fra Krabi kan du også tage en taxi til havnen ved Pak Meng, hvor der er flere tourbådsoperatører der tilbyder overfart til Koh Ngai med speedbåd.
Hvis ikke du vil nøjes med et ophold på Koh Ngai men også gerne vil se andre øer i området, så kan du nemt komme videre til naboøerne Koh Libong, Koh Muk, Koh Kradan eller øen Langkawi, som er en af øerne der ligger længst mod syd, og hører ind under nabolandet Malaysia.
Gode hoteller på Ko Ngai
Nu er det jo ikke ligefrem sådan at det vrimler med resorts på Ko Ngai da øen jo er forholdsvis lille, og derfor kan det ogsaå være en rigtig god ide´ på forkant at booke overnatning inden du ankommer til øen. Specielt i højsæsonen hvor kapaciteten på øens hoteller og resorts ikke nødvendigvis altid kan leve op til efterspørgslen.
Koh Ngai bliver for hvert år der går mere og mere populær så af den grund lægges der også mere og mere pres på hvor mange besøgende øen kan klare på én og samme tid.
Som på mange af de andre mindre øer i Thailand er det på Koh Ngai også ofte også sådan at det er strandhytterne der i første omgang tiltrækker opmærksomhed fra de mange turister, men når det så er sagt, så ender rigtig mange alligevel med at booke deres overnatning på et af resorterne på øen. På den måde alligevel for at have en smule luksus inden for rækkevidde på en ø, hvor der ikke sker det helt vilde mht. aktiviteter og seværdigheder.

Vores favorit resort på Koh Ngai er:
Tanya Resort Lækkert ! Vi har selv boet der..
Terasse ved Thanya Beach Resort
Thanya Beach Resort på Koh Ngai
Thanya pool
Dejlig udsigt fra poolen..
Stranden ved Thanya REsort
Stranden ved Thanya Beach..
Lavvande ved stranden
Koralrevet blottes ved lavvande..
Autentiske strandhytter i vandkanten..
Hvis du er på udkik efter strandhytter så er det resortet Thapwarin, som du bør kigge nærmere på. Faktisk så er Thapwarin Resort det eneste sted på Koh Ngai hvor du kan bo i en strandhytte helt nede i strandkanten og om morgenen vågne op til havets brusen. Stedet har kun lidt under 15 “bambus-hytter”, så hvis du gerne vil bo Robinson Crusoe style så skal du være ude i god tid og booke din overnatning på Thapwarin Resort.

Andre gode hoteller på Koh Ngai som vi kan anbefale er:

Koh Ngai Fantasy Resort
Mayalay Resort
MERE REJSEINFORMATION OM KOH NGAI
Aktiviteter & Seværdigheder

Ud over dykning så er der forskellige andre ting du kan opleve på Koh Ngai, her er nogle af dem:

Udflugt til naboøen Koh Mook. Tag til nationalparken Haad Chao Mai og oplev den fantastiske Morakot Grotte. For at komme til grotten skal du svømme ca. 70 m. igennem en smal korridor.

Sejltur til naboøerne Koh Mook, Koh Chueak eller Koh Kradan

Snorkling på koralrevet (udstyr kan lejes for ca. 100 THB)
Hvis du vil mere seriøs dykning så finder du Rainbow divers i den sydlige del af øen.

Sejltur i egen havkajak (kan lejes for ca. 50 THB)

Klima og Vejr
Uden for højsæsonnen (som ligger i månederne fra april til og med december) så sker der ikke meget på Koh Ngai. Øen er nærmest “lukket ned” da den som andre steder i Thailand i disse måneder ramems af det til tider voldsomme vejr som regntiden og monsunen bringer med sig. Regntiden i Thailand er altid uforudsigelig hvilket betyder at du mange dage vil kunne opleve solskin det meste af dagen, kun afbrudt af enkelte regnbyger, mens man på andre tider kan opleve regn næsten fra morgen til aften. Normalt er det dog sådan at regntiden byder på skiftende vejr i løbet af dagen og som regel er der altid solstrejf og altid varmt. Temperaturerne på Koh Ngai svinger hen over året imellem 30-35 grader om dagen og ned til 20-21 grader om natten.
Booking.com
Koh Ngai kort
Ko Ngai