google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Koh Samui / rejseguide » RejsertilThailand.dk

RejsertilThailand.dk

Koh Samui - Hotel & Rejseguide
koh-samui-chaweng
Koh Samui
Koh Samui
Booking.com
Booking.com
Koh Samui strand
Koh Samui er uden tvivl en af danskernes ferie-favoritter i Thailand. På Samui finder du både de super lækre sandstrande hvor turisterne flokkes om de bedste strandstole men også de mere øde kyststrækninger hvor du i højere grad kan have stranden for dig selv.
Der er smukt på Koh Tao ! og det er der mange der har fundet ud af, så hvis du søger en Robinson Crusoe lignende “bounty-ø”, som du kan have næsten for dig selv, så er det næppe her du skal søge hen. Hvis du til gengæld gerne vil bo på en super dejlig ø med alle former for aktivitetsudbud, lækre hoteller og luksusresorts, så har øen stort set det meste..


Koh Samui ligger i den Thailandske bugt. Øen måler godt 21 km på sit smalleste punkt, og 25 km på sit længste, og har et samlet areal på godt 254 km2.

Den centrale del af øen består af næsten uigennemtrængelig bjerg-jungle, mens de forskellige lavlandsområder er bundet sammen af en større vejstrækning på ca. 50 km, der løber langs det meste af kysten og omkranser størstedelen af øen.
De mest populære og smukkeste strande på Koh Samui er Chaweng Beach, Lamai Beach, Bophut Beach, Maenum eller ej at forglemme, på vestkysten, Lipa Noi Beach med dens fantastiske solnedgang.
Ved disse strande ligger der mange dejlige hoteller og ferieresorts, som du bla. kan finde vej til her på siden..

Mange danskere har taget Koh Samui til deres hjerte, ikke mindst på grund af de fantastiske, eksotiske strande og "bounty-stemningen" som på trods af masseturismen stadig er at finde på øen. Koh Samui har desuden også alt hvad hjertet begærer af shopping, natteliv og aktiviteter.
BILLIGT HOTEL PÅ KO SAMUI
Der er i hundredvis af gode hoteller, bed & breakfast og bungalows til rådighed på Koh Samui. De fleste hoteller er af rigtig høj kvalitet og dækker stort set alle budgetter. Hvor du vælger at bo afhænger naturligvis af hvor “turistet” du ønsker området skal være. Skal der været masser af restauranter og shopping muligheder ? Gang i nattelivet ? Strandhytter ? eller måske et lidt roligere sted at bo med børnene ?
Går du efter de mest rolige områder så kig efter hotel i Maenam, Ban Tai eller Ban Por...
Skal der være lidt mere gang i gaden, så anbefaler vi at du kigger efter overnatningsmulighederne på Chong Mon, Chawang eller Lamai. Alle stederne har hoteller i alle prisklasser og restauranter med varieret udbud af både thailandske og europæiske retter.

Et af vores bedst anbefalede hoteller på Koh Samui er: Four Seasons Resort
Luksus Hotel Koh Samui
Attraktioner og Seværdigheder
Wat Phra Yai - Big Buddha
Når du er på Koh Samui, hvad er der så at se og opleve ?
Hvis du blot ønsker at slappe af på en hvid sandstrand eller tage en dukkert i det klare vand i den thailandske bugt, så vil du blive glad for valgte af Ko Samui, da der er dejlige strande hele vejen rundt om ​​denne smukke ø. Hvis du samtidigt foretrækker et feriested med spændende seværdigheder og aktiviteter, så er der ligeledes en masse at se.

Som overalt i Thailand er der naturligvis de sædvanlige templer (wats), som er et godt udgangspunkt for en udflugt på øen. Vi mener helt sikkert at det er værd at tage tid til at besøge en eller to af disse templer og specielt hvis du værdsætter den fred og ro, de tilbyder. Samtidigt kan du også opleve de buddhistiske munke udføre deres daglige ritualer.
Et af ​​Koh Samuis mest berømte varetegn er en 12 m høj gylden Buddha, bedre kendt som Big Buddha helligdommen ved Wat Phra Yai. Du finder denne statue på en lille klippeø ud for den nordøstlige kyst og adgang sker via en dæmning fra fastlandet. Drages du af munkenes liv, så er en tur til Khunaram Lamai Wat en anden og noget usædvanlig attraktion, hvor du kan se afdøde mumificerede munke. En lidt mindre dyster attraktion på Ko Samui er også de hemmelige "Buddha Garden Hills, der ligger gemt væk i et bakket område, nord for vejen, omkring halvvejs mellem Lipa Noi og Maret. Her er der også en fantastisk udsigt over landskabet med opsatte fabelagtige statuer..
Den sidste store buddhistiske tempel attraktion er Wat Plai Laem, som også ligger på den nordøstlige kyst af øen.
Andre udflugtsmuligheder og oplevelser..
Koh Samui snakefarm
Natur og vilde dyr..
Ud over de mange wats og templer, har Ko Samui også nogle fremragende dyreliv attraktioner. Den ene er Koh Samuis Aquarium og Tiger show, hvor du har mulighed for at komme tæt på farverige og eksotiske fugle samt fisk og forskellige vilde dyr. Den største attraktion her, er den bengalsk tiger og nogle Leoparder, og der er daglige shows, hvor disse dyr viser deres smidighed og styrke. For et ekstra gebyr er det muligt at få et billede af dig sammen med nogle af disse fantastiske dyr.

Thailand har mange arter af slange og krybdyr og Koh Samui har som mange andre steder i Thailand også en
Slange Farm, hvor du vil have mulighed for at komme til at opleve dem helt tæt på, ja måske endda fået taget et billede med en stor phytonslange rundt om halsen. De mange kvælerslanger og konge cobraer er højdepunktet i de daglige shows, og ligesom der også er shows med scorpioner. Alt i alt er der omkring 170 slanger med i de shows der vises og omkring en tredjedel af dem er giftige..

Der er også en safaripark med elefant- og abeshows på Koh Samui.

Naturens vidundere..
Der er nogle helt fantastiske klippeformationer ved Hin ya og Hin Ta. Så flotte at man nærmest synes at det må være moder jord der har efterlignet kunst ! Dette er meget besøgte steder af turister, måske ikke mindst fordi en del af klippeformationerne til forveksling minde om visse erotiske dele af menneskekroppen..

Oplev de skønneste vandfald..
Hvis vandfald kunne have interesse, så skal du tage til ind på midten af øen, nærmere bestemt til Na Muang, hvor der er to vandflad i kort afstand fra hinanden. Det ene er bla. er et rigtigt flot vandfald med to bassiner som du kan være så heldig at komme til at svømme i.
Vandfaldende ved Na Muang findes som nævnt inde i landet, nærmere præcist ca. 12 km syd-øst for byen Nathon og er tilgængelige via en sti ved indgangen til parken. Vandfaldene her ligger ca. en 30 minutters gåtur fra hinanden. Der er andre vandfald på Koh Samui men vandfaldende ved Na Muang anses som værende de absolut flotteste.
Vandsport og Dykning
Chawen Beach Koh Samui
Øer og dykning
Mod vest ved Ang Thong (nord-vest spidsen af øen) ligger hele 42 øer. Dette område hører til Ang Thong National Marine Park. En tur til dette område kan kun ske via en af de statsgodkendte turbåde eller andre organiserede og godkendte metoder, eks. krydstogter og chartrede speedbåde med licens.
Vær opmærksom på at en tur med de større færger godt kan tage 2-3 timer, hvor en tur med speedbåd kan klares på ca. 1 time. Turen i speedbåd er selvfølgelig noget mere hæsblæsende end en tur med de større både/færger, men det er måske klogt lige at overveje hvad du vil bruge dagen på..transport eller oplevelser.
Selv om Ang Thong er en beskyttet nationalpark er det for den besøgende alligevel tilladt at deltage i en række aktiviteter såsom vandreture, sejlads, dykning, havkajak, snorkling eller bare dase på stranden. Der er masser af andre steder at udforske på Koh Samui eks. vandfald, skjulte bugter, søer og jungle.

Snorkling
Er du til dykning eller måske bare snorkling, så er der rigtigt gode muligheder for fantastiske oplevelser på Koh Samui. Et alternativ kan dog være at tage en speedbådstur (ca. 90 min.) til naboøen Koh Tao.
På Koh Tao finder du Thailands måske aller-bedste dykkerområder, med koralrev og fisk i alle regnbuens farver. Der er stribevis at dykkerskoler og resorts på Koh Tao. Snyd ikke dig selv for et besøg på
Koh Nang Yuan, som er en lille bitte ø der er landfast med Koh Tao. Du kommer til øen via en ganske smal sandtange fra Koh Tao, som løber gennem det mest fantastiske tyrkisblå klare vand.
Strande på Koh Samui
Koh Samui er verdenskendt for sine fine hvide sandstrande og der er rigtigt mange skønne strande på øen der er værd at lægge vejen forbi. Ja, vores anbefaling er klart at du ikke blot nøjes med at dase på den første den bedste strand du finder, men tværtom prøver noget forskelligt i løbet af din ferie, og dermed får forskellige indtryk med hjem.
Nogle af de bedste strande kan være lidt svære at finde for den almindelige turist, og vi anbefaler derfor at du enten kører en tur rundt på øen og selv kigger efter dem, eller hyrer en af de lokale taxichauffører som med garanti kan vise dig de bedst beskyttede perler..
En en mulighed er naturligvis at leje enten bil, motorcykel eller scooter og måske køre lidt rundt på øen et par dage. På den måde vil du altid komme forbi steder, som ikke er beskrevet i diverse turistguider og det kan jo netop være en oplevelse og eventyr i sig selv..
“Hvis vi skal fremhæve et par enkelte strande, som vi synes kan være et besøg værd så kig på Maenam og Bang Po.
Chaweng Beach er en super lækker strand og formentligt også den mest over-befolkede, da der er her der er flest hoteller og det vildeste natteliv. Lamai Beach er ikke helt så travl som Chaweng men der er rigeligt med overnatningsmuligheder og kan være et udemærket valg for familier der ikke ønsker at være i centrum for det aller vildeste nattelive, men som samtidigt alligevel gerne vil være lidt tæt på diverse aktiviteter..”
De bedste strande på Koh Samui..

1. Chaweng (solopgang, tæt på færgehavn)
2. Maenam
3. Bophut
4. Lamai
5. Lipa Noi
6. Choeng Mon
7. Taling Ngam
Natteliv
Katoy Ladyboy Cabaret
Som med næsten overalt i Thailand, hvor der er en sund strøm af turister, er der naturligvis også et natteliv og barmiljø med "arbejdende" piger. Der er på øen også en dame/dreng (katoey) Cabaret som er et smagfuldt sang- og danseshow udført med en masse farverige kostumer og lidt humor. De fleste af disse show løber af stablen i Chaweng nær Centara Grand Beach Resort.

Mange turister besøger Thailand for landets "sex scene" og Samui har naturligvis også denne del repræsenteret. De fleste, hvis ikke alle, af de arbejdende piger har næppe valgt at arbejde på denne måde af andet end nød, og de fleste kommer fra den nordøstlige provins Issan. Issan er en af de fattigste regioner i Thailand, og pengene pigerne tjener på at arbejde på barer og diskotekter, bliver som oftest sendt tilbage til deres forældre og familie for at kunne købe mad og betale regninger.
Hvis en thailandsk pige henvender sig til dig i en bar for noget andet end spørge om, hvad du ønsker at drikke, kan du være så godt som sikker på at hun er en "arbejdende" pige, og at baren formentligt er fuld af andre piger på job. Hvis du ikke ønsker denne "opmærksomhed" bør du bare afvise hende høfligt og hun vil gå ud og lede efter en anden "farang" (thailandsk ord for vesterlænding).

Mange hoteller tillader at man tager gæster/en pige med på sit værelse, men det er tilrådeligt at undersøge dette på forhånd. Hvis dit hotel ikke tillader overnattende gæster så fortvivl ikke. Alle pigerne kender de hoteller som tillader det.
Nattelivet på Koh Samui er aldrig blevet helt så vildt (og nogen vil måske mene snusket) som andre steder i Thailand som i eks. Pattaya og Phuket, men går du efter det vildeste natteliv på øen, så skal du lægge vejen forbi byerne Chaweng eller Lamai hvor der findes adskillige GoGo´s og Beerbars (værtindebarer).
Vejr, Kort og rejselink..
Gode rejselinks til Koh Samui:
- Koh Samui Hospital
-
Lufthavn
-
Koh Samui nyheder
Vidste du det om Koh Samui ?
- Koh Samui ligger 15 km syd for øen Ko Pha Ngan.
- Det højeste punkt på Samui ligger 630 M over havet.
- Mere end 3 mio. turister besøger hvert år øen.
- Byen Chaweng har en 6 km lang sandstrand.
Koh samui