google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Mad og Drikke i Thailand - RejsertilThailand.dk

Mad og Drikke i Thailand

Gode råd på restaurant..
Find din rejsepartner inden afrejse til Thailand..
Thailands Flag Mad og Drikke
Det thailandske køkken rummer mange spændende oplevelser for dig der ikke er bange for at prøve nyt, og det behøver ikke nødvendigvis at være en “halsbrændende” oplevelse..
Mange der ikke kender til thaimad tror ofte at den enten er ufatteligt stærk eller minder om den mad der serveres på en klassiske kinesisk restaurant, men det er meget forkert. Generelt kan man sige at thailandsk mad oftere er mere varieret mht. brugen af grøntsager og færre retter har været forbi frituregryden..
Mad i Thailand
Nuvel, thailandsk mad kan godt være stærkt, ja det kan være enddog meget stærkt, men hvis du ikke bryder dig om det, så er der bestemt råd for det.
Som oftest vil restauranterne på feriestederne have tilpasset deres retter, således de er meget mindre stærke, end som man normalt ville servere dem, hvis det var en thai, der havde bestilt mad, men hvis du vil være helt på den sikre side, så sig blot “No Strong” det forstår de fleste thaier. Eller hvis du tør forsøge dig på thailandsk så sig “Mai Phet” som betyder “ikke stærkt”.

Har du det omvendt bedst med vestlig mad, så er du næsten sikker på godt at kunne komme igennem din ferie og gå helt uden om det thailandske køkken, for i stort set alle restauranter og barer vil der være kendte europæiske retter på spisekortet. Alligevel vil vi dog anbefale dig at du som minimum prøver at smage nogle af de fantastiske retter som du kan finde enten på restaurantens spisekort eller i et af de mange små gadekøkkener som finde på stort set ethvert gadehjørne i Thailand..

Thaierne er et meget imødekommende og venligt folkefærd og således er det også gældende, at du meget sjældent vil komme galt afsted og træde nogen over tæerne på en restaurant i Thailand.
Skulle du komme til at “træde ved siden af ”normale thaiskikke” vil du sjældent blive mødt af andet end et forlegent smil eller måske et lille grin. Så det skal du kunne acceptere :-)

Herunder vil vi komme med vores bedste råd når du skal ud og spise i Thailand, hvad enten det måtte være i den lokale restaurant eller i den lille bod på markedet..velbekomme !
Gode råd om restaurantbesøg og spisning i Thailand…

1. Husk at bestille ris til din thaimad. Den serveres normalt ikke automatisk..

2. Bestil gerne 2-3 eller flere retter, som de spisende deler.
Det kan være en god ting kan være at variere bestillingen, så der som minimum er en enkelt grøntsagsret..

3. Det er høfligst at spise op og aflevere en tom tallerken. Skal du levne på din tallerken, så levn risen, ikke gryderetterne.

4. Hvis din mad ikke skal være stærk så sig “No/not strong” eller på thai “Mai Phet”

5. Skal din mad være stærk så sig “Phet nid noi” som betyder lidt stærkt på thai men stærkt på dansk :-)

6. Vær obs på at rå grøntsager og isterninger kan indeholde bakterieflora som en dansk mave nogen gange skal vænne sig til..

7. På den almindelige thairestaurant er det mest normalt at man drikker enten vand eller øl til maden. Hvis du foretrækker øl så er de mest populære ølmærker Singha og Chang.

8. Udvis venlighed og sig maden smager godt således; “Aroy” eller “Aroy Maag” som betyder smager godt/smager meget godt.
Interesseret i god vin fra Spanien ? - så besøg Mondovino.dk
Mad og Drikke