google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Koh Tao » RejsertilThailand.dk

RejsertilThailand.dk

Koh Tao - Hotel & Rejseguide

koh-tao-2
Change Language: 1426363025_dk 1426362982_gb
Koh Tao
Booking.com
Booking.com

Koh Tao

Hvis du søger ægte bounty-stemning, kridhvide sandstrande og krystalklart badevand, så kan du roligt lade Koh Tao indgå i dit rejseprogram til Thailand. Koh Tao som på thai betyder skildpaddeøen, er en lille og fantastisk smuk ø, som ligger i havet ud for vestkysten i den thailandske bugt. Den lille dejlige bountyø er særligt kendt for nogle af Thailands smukkeste strande og de absolut bedste dykkermuligheder.
Vejret på Koh Tao er næsten altid fantastisk og på øen finder du både fine luksushoteller og bambushytter på stranden, så der er noget for enhver smag når vi snakker overnatning..
Koh Tao udsigtspunkt
Information om Koh Tao
Koh Tao ligger ca. 36 km nord for øen Koh Phangan og har et areal på ikke mere end blot 21 km², så det er en forholdsvis lille ø med mange små bugter eller laguner med kokospalmer og koralrev..
Øens økonomi er næsten udelukkende baseret på turisme, med Scubadykning som den måske nok vigtigste attraktion. Der ligger derfor rigtigt mange dykkerskoler rundt langs kysten på Koh Tao.

Koh Tao er dog ikke udelukkende for dem der vil dykke, men også et yndet feriemål for de mange besøgende der blot vil nyde den flotte natur og rolige “bounty-stemning” som er kendetegnende for det meste af øen.

Aldersmæssigt er det en god blanding af både unge og ældre der besøger Koh Tao. En del rygsækrejsende kommer hertil for enten at dykke eller blot dase på stranden, hvor dem der ønsker lidt mere “gang i gaden” og vilde full-moon-parties som oftest foretrækker naboøerne Koh Phangan eller Koh Samui som ligger under en times sejlads fra Koh Tao. Barer og det lidt vildere natteliv kan dog findes og primært omkring Sairee beach..

På trods af det ikke helt ubetydelige antal turister der hvert år rejser til Koh Tao, har øen indtil nu heldigvis kunnet bevare sin unikke stemning og helt særlige skønhed..
Transport til Koh Tao
Transport til Koh Tao
Adgangen til øen er forbedret betydeligt siden 1980´erne, da rygtet om denne uberørte perle, rigtigt begyndte at sprede sig og turismen på øen derfor for alvor begyndte at få fat. Således er der flere gange dagligt færgeafgange til og fra øen, ligesom det også er muligt at chartre mindre speedbåde for transport.

For at komme fra Bangkok til Koh Tao er der tre muligheder..

1. En direkte flyvning til den nærliggende ø Koh Samui og derefter videre med en hurtigfærge til Koh Tao.

2. En anden noget langsommere, men til gengæld garanteret mere oplevelsesrig mulighed, er at tage toget fra Bangkoks Hualamphong station hvor du kan hoppe på nattoget der går syd på til Chumphon. Det vil typisk være sådan at du ankommer til Chumpon om morgenen, og der går derfra flere færger videre Koh Tao. Kombinerede tog- og båd billetter er til rådighed.

3. Den sidste mulighed er med bus fra Khao San Road i Bangkok, igen kan du få en kombineret bus- og båd billet og igen er det en bus rejse der foregår aften/nat med "overnatning" i bussen. Du rådes til at kigge efter en velrenommeret rejsebureau og ikke indgå aftale med den første den bedste gadesælger. Bussen vil tage dig til Chumphon, og du tager herfra med færgen direkte til Koh Tao.

Mere om at komme til Koh Tao..tryk her for at se
tider og priser
BILLIGT HOTEL PÅ KOH TAO
Billigt hotel på Koh Tao
“ Vi har været på Koh Tao en del gange. Vi anbefaler, at man besøger Tanote Bay, hvor man kan snorkle lige fra stranden. Der har vi også engang boet på Montalay Beach Resort. Det er ikke billigt, men de har nogen kæmpe store suiter, hvor man kan være mange i. Tanote Bay er idyl og total stille og roligt. Vores børn havde fået dog fået nok efter 3 nætter der. Da vi boede der, bestilte vi hotellet ved en fyr, som vi mødte, da vi kom af færgen. Vi kunne også forhandle pris med ham. Men sidste gang vi var på Koh Tao var alt udsolgt der, så vi fandt bare et andet skønt sted. Det er nemt at få kontakt til sælgere, når man kommer i land. Men jeg ville måske være lidt betænkelig med 3 børn, da det ikke er alle hoteller, som har værelser til 5. Sensi Paradise er også et skønt sted at bo. Det ligger i gåafstand fra færgen, og selvom det er tæt på mylderet, så er der ret stille og roligt. “ - Charlotte Rye - Facebook

Næsten alle hoteller på Koh Tao er placeret på vestkysten med en håndfuld feriesorts på den sydlige kyst.
Videoen som du kan se her på siden, og som vi selv har optaget, er fra stranden Chalok Baan Kao, som ligger få minutters kørsel fra Mae Haad, som er den strand hvor du ankommer med båd til Koh Tao. På Chalok Baan Kao ligger der flere hoteller og enkelte strandhytter hvor der er tilknyttet dykkerskoler. Ved selve stranden er det nemt at hyre en Longtailboat til at sejle dig en tur rundt om øen, hvilket efter vores mening er en helt fantastisk oplevelse som du ikke må snyde dig selv for, uanset hvor på øen du vælger at indkvartere dig.
En halvdags tur med Longtailboat rundt om Koh Tao kan gøres for et par hundrede kroner, og på den måde vil få mulighed for at se stort set alle strande fra søsiden og stoppe op og dykke/snorkle lige hvor du har lyst. Det ene koralrev smukkere end det andet og det samme med dyrelivet under havets overflade. Koh Tao er absolut et af de bedste dykkersteder i Thailand, og hotellerne er relativt billige..

Find hotel her
Find hotel her..
MERE REJSEINFORMATION OM KOH TAO
Koh Tao viewpoint
Mere om Koh Tao..seværdigheder og udflugter.
Væk fra kystlinien består resten af ​​øen stort set af jungle, hvor du kan gå på vandreture eller køre mountain biking på et netværk af små stier over hele øen. På en af disse ture vil du garanteret komme forbi et par af udsigtspunkterne på øen og opleve nogle vidunderlige udsigter og flere andre spændende oplevelser, herunder en enorm klippeformation, der har en gravering af kong Rama V.

Lystfiskeri
Fisketure er også tilgængelige og der er selvfølgelig fiskegrej til udlejning. Lokale aktører vil tage dig ud på havet og selvfølgelig medbringe grej der er tilpasset både små fisk men også større hvis du er på jagt efter Tun, hajer eller andre større skabninger. Alternativet er at leje en "long tail" båd og passe på dig selv, en anstændig mulighed, hvis du ved hvor de skal lede efter fisk. Kajakker er også tilgængelige og er en nyttig måde at turnere kysten af ​​øen og tage din tid til at udforske. Kajakker kan lejes fra de fleste resorts eller de lokale erhvervsdrivende på de fleste af strandene. Du kan leje en kajak på en time eller daglig sats.

Dykning
Det primære fokus for turister på Koh Tao er de omkringliggende farvande og de skabninger, der lever i dem. Det betyder også, de fleste af strandene er ikke over befolkede hvis du blot ønsker at slappe af udendørs. Koh er hovedsagelig hjemsted for Thailands Scuba dykning scene med en imponerende lang række marine arter såsom Barracuda, Grouper og Hvalhaj, for ikke at nævne de smukke koraller og alle de mindre marine arter, der lever blandt dem. Dykkerskoler er til stede på alle resorts og tilbyder ture og udstyr til nybegyndere og erfarne dykker.
Stacks Image 472
Sejltur med Longtailboat
En af de mange aktiviteter som du ikke må snyde dig selv for, under ferien på Koh Tao, er at hyre en af de mange longtailboats og få en "guidet" tur rundt om øen. På disse ture kan du evt. snorkle ved en eller flere af de fantastiske strande med koralrev og masser af fisk i alverdens farvestrålende farver, eller bare nyde den fantastiske natur og få set øen fra søsiden. En tur med longtailboat kan måske vare det meste af dagen, og kan gøres for under 500 kr. Du bestemmer selv farten og hvilke strande der skal besøges, hvilket eks. kunne være den fantastiske Shark Bay..
Et sted du ikke må snyde dig selv for at opleve er stedet på fotoet her til højre nemlig Koh Nangyuan, som vel må siges at være Koh Taos kendetegn.
Når du kommer dertil så find vejen til udsigtspunktet på toppen af bjerget, hvor du kan tage de flotteste billeder, der er et postkort værdigt..
Dykkerskole
Det bedste dykkersted..
Koh Tao regnes blandt dykkere for en af Thailands absolut bedste destinationer for gode oplevelser under havets overflade, og hvis du vil tage dykkercertifikat.
På øen er der adskillige dykkercentre, ja rent faktsik så er der mere end 50 centre og resorts som har dykning som speciale. Alt efter hvilket sted du vælger vil “pakken” bestå af forskellige ting. Lige fra den enkelte tur, og over til de forskellige certifikater og dykkerskole med eller uden overnatning inkluderet.
Altså er der masser af dykkercentre og hoteller på Koh Tao som er specialiseret i at tilbyde dykkerture eller kurser til de mange der søger dette eventyr på øen.

Steder som du bør notere dig for de bedste dykkeroplevelser på Koh Tao er; Chumpon Pinnacle, Sail Rock, Japanese Garden og Green Rock. Hvert sted har sit unikke kendetegn men fællesbetegnelsen er krystal klart vand, flotte koraller og chancen for at møde både skildpadder og hajer..

Dykkerlivet tiltrækker naturligvis mange unge mennesker som også sætter pris på Koh Taos afslappede stemning og mere tilbagelænende natteliv end som det kendes på andre større rejsedestinationer i Thailand.

Se også: Rejseguide til Koh Samui
Stacks Image 480
Oplev den smukke solnedgang..
På Koh Tao kan du opleve de absolut smukkeste solnedgange. Hvis du vil opleve det betagende syn af solen der går ned over horisonten i den thailandsk bugt så skal du tage til vestsiden af øen. Aller bedst enten ved Sairee beach eller som her på stranden ved Chalok Baan Kao.

Et godt hotel på Koh Tao ved Chalok Baan Kao kunne måske være interessant. Mange steder tilbyder værelser til under 200 kr. pr. nat. som bla. byder på en virkelig smuk udsigt ud over bugten.
Koh Tao video
Tip os om Koh Tao

Hvis du har haft en spændende oplevelse eller et godt rejsetip til en god ferie på Koh Tao, som du gerne vil dele med andre - så tip gerne vores redaktion på
mail eller deltag i debatten på vores facebook side.
KORT OVER KOH TAO
Koh Tao Thailand