google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Koh Lipe » Rejseguide og Hoteller

RejsertilThailand.dk

Koh Lipe - Hotel & Rejseguide
Koh-lipe
Ko Lipe
Booking.com
Booking.com

Ko Lipe

er øen for dem der søger fred og ro og ikke for dem der søger det vilde natteliv og fester til langt ud på natten. Koh Lipe besøges således af mange familier og knap så meget af unge rygsækrejsende. Dog er øen ved at blive mere og mere kendt også af unge mennesker, og stadigt flere kommer nu til øen da den af mange regnes for en af Thailands absolut flotteste paradisøer..Thailands svar på Maldiverne !
Koh Lipe Thailand
SÅDAN KOMMER DU TIL KOH LIPE..
Færge til Koh Lipe
Transport til Koh Lipe

For at komme til Koh Lipe, eller Ko Lipey, som den også kaldes, skal man praktisk talt helt ned til kysten ud for grænsen til Malaysia.
Koh Lipe ligger på den thailandske vestkyst, som du kan se af kortet nederst på denne side.
Du kan uden besvær komme til Koh Lipe fra november til maj. Resten af året går de normale færgeforbindelser ikke til øen pga. det til tider noget voldsommere vejrbetingelser. Du vil dog uden for højsæsonen kunne finde enkelte forbindelser til øen via speedbåd.
STRANDLIVET..
Koh Lipe strand
Strande

Koralrevene på Koh Lipe er nogle af de smukkeste du kan finde i landet og øen ligger i
Tarutao nationalparken.

En af de bedste sandstrande på Koh Lipe er Pattaya Beach, som på trods af navneligheden intet har at gøre med den mere berygtede by af samme navn et andet sted i landet.
Pattaya Beach er uden tvivl den mest besøgte strand på øen hvilket fortrinsvis skyldes sandet på stranden som er næsten kridt hvidt og fuldstændigt finkornet, ja næsten helt smør-agtigt. Kommer du til Pattaya Beach i højsæsonen så vil der til tider være rigtigt mange mennesker på stranden, og mange både lige så. Så hvis du søger fred og ro, så bør du nok søge et andet sted hen på øen.

Dette kunne være Sunrise Beach som ligger på østsiden af Koh Lipe. Det er her, du finder de lokale fiskere eller "hav-sigøjnere”, som de også kaldes.
En del af øens havsigøjnersamfund opstod, da disse blev fordrevet fra Koh Rawi og Koh Adang, på det tidspunkt hvor nationalparken blev grundlagt.
I øvrigt er en tur til Koh Adang View Point et absolut must, vis du besøger Koh Lipe, men husk gode vandresko og rigeligt med vand..

De sidste strand, vi vil nævne her, er Sunset Beach som ud over spektakulære solnedgange også byder på nogle af øens absolut bedste dykkeroplevelser, uanset om du er til professionel dykning eller blot vil ligge i overfladen og trække vejret gennem snorkel.
AKTIVITETER
Dykning på Koh Lipe
Dykning på Koh Lipe

Rundt omkring på Koh Lipe er der adskillige dykkercentre, som står klar til at lære dig alt om dykning. Uanset om du er nybegynder eller mere erfaren vil der være kurser og ture som passer til dit niveau.
Da øen er forholdsvis lille er det ret nemt at komme rundt og kigge på de forskellige tilbud inden du beslutter dig for hvem der skal opfylde din dykker-drømme-oplevelse, ligesom der på langt de fleste steder også tales mange forskellige sprog, endda også skandinavisk hvis dette måtte ønskes.
Forra Diving - har drevet forretning på Ko Lipe siden 1990´erne og har dykkercentre tre steder på øen. Arrangerer bla. også større ture til stort set alle øer omkring Koh Lipe, bla. på Phi Phi.
Herunder finder du en række links til nogle af de mest kendte dykkercentre på Koh Lipe:


Ko Lipe Diving - ligger midt på Walking Street og tilbyder både SSI og Padi kurser.

Cast Away Divers - tilbyder mange forskellige kurser blandt andet også Fridykning uden ilt.
HOTEL PÅ KOH LIPE
Der findes en række hoteller og resorts på Koh Lipe, og der er noget for en hver smag. Dog vil vi anbefale at du booker dit hotel i god tid inden afrejse, særligt hvis du skal besøge øen i højsæsonen, da man ikke bare uden videre kan regne med at finde et ledigt hotelværelse først ved ankomst..

Som tidligere nævnt er højsæson fra november til maj, hvor havet er roligt, og det er solrigt det meste af tiden. Flere daglige færgeforbindelser gør det i denne tid relativt nemt at komme til Koh Lipe.

Fra december til februar er perioden hvor der er allermest booket på øen og de fleste hoteller bliver hurtigt fyldt op. Derfor tilrådes det, særligt i denne periode, at sørge for at have reserveret hotelværelse.
I ugerne omkring jul og nytår er helt afgørende at have booket i forvejen, da de fleste steder er fuldt bookede i denne periode, og gerne op til måneder i forvejen..
Særligt vær obs på at hvis du vil bo i Bungalow direkte på stranden så er der mange andre der gerne vil det samme, så igen…vær i god tid hvis du vil bo de bedste steder.

Det mest populære sted at bo på Koh Lipe er uden tvivl Sunrise Beach. Herefter følger Sunset Beach, Pattaya Beach og Walking Street..


Fra maj til November er det lavsæson på øen, og mange små resorts og restauranter synes næsten at være lukket helt ned, mens de større steder holder fuldt åbent hele året. I lavsæsonen går der som regel kun en enkelt daglig færge fra Pak Barra. Desuden har havet i regntiden en tendens til at være lidt mere oprørt end normalt og det regner regelmæssigt. Ofte flere gange om dagen. Alligevel er der stadig masser af solskin og godt vejr også, men forvent ikke skyfrit vejr dagen lang.

Lavsæsonen kan ellers være et ganske udemærket tidspunkt at rejse til Koh Lipe på, da der i denne periode ofte kan være flere billige hoteller ledige end normalt. Det er ligeledes et godt tidspunkt at besøge øen, hvis du vil have stranden for dig selv, og de ​​restauranter, der er åbne tilbyder nogen gange op til 50% rabat på deres normale satser.
Koh Lipe kan prismæssigt godt være lidt dyrere end andre steder i Thailand, både hvad angår hotel og spisning, men du kan godt finde diverse restauranter med thairetter til omkring 100-150 baht (20-30 kr.) Lavsæsonen er også fantastisk til snorkling/dykning, da sigtbarheden i vandet normalt er meget bedre.
KORT OVER KOH LIPE
Herunder finder kan du se Google sattelit foto over Koh Lipe, men du kan også tage et kik på dette kort
Koh Lipe