google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Pattaya Thailand - rejseguide

PATTAYA

RejsertilThailand.dk - Hotel & Rejseguide
pattaya
Pattaya

Pattaya

Pattaya ligger på sydøstsiden af den thailandske bugt ca. 160 km kørsel fra Bangkok i provinsen Chonburi. På trods af byens lidt blakkede ry er der meget at opleve i Pattaya og den nærliggende by Jomtien, som i de senere år har gennemgået en rivende udvikling.
Pattaya området er naturligvis mest berømt og måske berygtet for sit hektiske natteliv, men det lokale styre har i de senere år gjort en stor indsats for at udvikle området, hen imod at gøre det mere attraktivt for også børnefamilier og andre "almindelige" ferieturister. En af de bedste måder at opleve det bedste af Pattaya på er at booke en af de dygtige lokale guider.
Pattaya Thailand at Night - wirojsid / 123RF Stock Photo
Pattaya strandpromenade ved aftentide er et betagende syn..
Pattaya er meget mere og andet end de blinkende neonlys og gogobarer. Her på siden finder du både hoteller og anden relevant information om ferie i Pattaya. Du kan også læse mere om Pattayas mange tilbud på siden Pattaya.dk

Billigt hotel i Pattaya

Der er hundredvis af gode hoteller, bed & breakfast og bungalows til rådighed, hvoraf de fleste er af rigtig god kvalitet og dækker stort set alle budgetter. Hotelpriserne er i Pattaya generelt lidt billigere end i Bangkok, men hotellerne er af en meget lignende og fin standard. Der er også en del ret billige hoteller, hvis dit budget ikke er så stort, og vi har en del af disse vist i nedenstående. Man kan ikke påstå at der mangler overnatningsmuligheder i Pattaya for der er simpelthen i hundredvis af hoteller i byen og de fleste er placeret enten i byens centrum, ved stranden og eller nær de populære nattelivsområder, men de kan findes næsten overalt fra "beach-road" og til udkanten af ​​byen og videre ind i landet..
Booking.com

Seværdigheder og udflugter

Pattaya er mindst lige så berømt og berygtet som Bangkok for sit "frække natteliv", men har så meget mere at tilbyde den besøgende. I de senere år har det lokale bystyre gjort en række indsatser for at rette op på det lidt blakkede ry som værende en feriedestination udelukkende for sexhungrende vestlige mænd. Af denne grund er der kommet en hel række af attraktioner og forlystelser i byen som er mere rette mod den almindelige turist hvad enten der er familier med eller uden børn.

Om Pattaya

Pattaya ligger på østsiden af den thailandske bugt ca. 165 kilometer sydøst for Bangkok. Dvs. at man under normale omstændigheder kan komme til Pattaya på ca. 2 timers kørsel fra Bangkok lufthavn igennem den tætte trafik.
Pattaya huser omkring 100.000 mennesker (fastboende borgere) ud over det så er der ca. 300.000 mere eller mindre fastboende der er registreret som bosiddende andetsteds men arbejder i Pattaya. Det der er værd at sige om byen kan groft sagt opdeles i de tre katagorier vi har valgt at beskrive i vores artikel:

Pattaya Central - Hvor det meste af nattelivet finder sted.
Pattaya City - Hvor der er butikker og selvfølgelig hvor folk bor.
Alt det andet - Seværdigheder og attraktioner, hvoraf de fleste er placeret uden for byen.

Umiddelbart syd for Pattaya (2 km) ligger den ekspanderende kystby Jomtien, med en dejlig seks kilometer lang strand, hvor du vil finde et langt mere roligt og afslappet miljø end i Pattaya. Jomtien vil blive omtalt lidt senere i denne artikel.

Kort over Pattaya..

Mere information om Pattaya

Stranden
Pattaya har en lang men ikke særligt bred strand, der generelt modtager blandede anmeldelser. Er du til vandsport, strandsælgernes gode tilbud, massage o.l. (for Thailand) sædvanlige strandaktiviteter, så er stranden i Pattaya helt sikkert et hit, men den hører næppe til de mest paradisiske i Thailand. Vandet er ikke krystalklart da der er tale om en sandstrand hvor bølgernes skvulpen er med til at gøre vandet lidt mere grumset end andre steder, hvor koralrevet lægger en dæmper på understrømmen.
Fra et personligt synspunkt, synes vi at stranden i Pattaya er ganske fin og du er i nærheden af både barer, butikker o.l. Men der ER mange strandsælgere (især nær Pattaya Central), som vil henvende sig til dig i et forsøg på at sælge deres varer. En høflig afvisning er alt, hvad der kræves, for at få dem til at gå videre, men de vil formenlig nok prøve lykken igen en times tid senere.
For rigtig mange turister er en af favoritbeskæftigelserne på stranden, at slappe af på en af ​​de mange "liggestole" og modtage en dejlig fodmassage, hvilket normalt også inkluderer armen og varer cirka 1 time. En times massage/thaimassage på stranden koster ca. 40-50 kr.
Selvom det til tider kan være ret varmt at ligge på stranden i Pattaya, er det som oftest sådan, at der fra havet er en let brise der gør det lidt mere behageligt og hjælper med at holde temperaturen lidt nede. Hvis du ligger på stranden og ser til venstre vil du, i meget store bogstaver se ordet; Pattaya som står i store hvide bogstaver på en bjergside (lidt som byskiltet i Hollywood). Skiltet eller bogstaverne, om man vil, er placeret på Pattaya Hill (Khao Phra Bat), hvor man kan opleve en fantastisk panoramaudsigt over byen og Pattaya-bugten.

Gode rejselinks til Pattaya:
- Pattaya Hospital
-
Golfbaner
-
Bar oversigt
-
Pattaya Nyheder

Shopping og markeder
Byen er generelt roligt i morgen (i det mindste i forhold til om aftenen). De shoppingområder, hvor mange af markederne findes, er typisk allerede travle fra den sene eftermiddag når solen mister det meste af sin intensitet (Thaier bryder sig virkeligt ikke om solen). Markederne er altid et besøg værd, hvis du er på udkik efter diverse kopiprodukter som Rolexure og andre mærkevarekopier. Du kan også se de (for mange vesterlændinge) ukendte eksotiske fødevarer, som thaierne bruger i deres køkken. Du kan oså nyde et billigt måltid mad i en af de mange gadekøkkener som der oftest ligger lige ved markederne. Der er ikke så mange "store detail" butikker i byen, men der er nogle få indkøbscentre og supermarkeder.
Dykning og Vandsport
Hvis vi bliver et øjeblik på kysten så tilbyder Pattaya et godt udvalg af vandsportsaktiviteter, og ud over alm. svømning kan du stifte bekendskab med aktiviteter som snorkling, fiskeri, sejlads, parasailing, dykning, jetski og andre former for sejlsport. Alle disse aktiviteter er lette nok at finde og personalet på dit hotel vil være glade for at arrangere dette for dig. Et område vi anbefaler dig at gå ind i med forsigtighed skal dog nævnes i denne forbindelse. Hvis du beslutter dig for at leje udstyr (jet-ski, yacht etc.) så sørg for at sætte dig godt ind i hvordan du selv og ikke mindst udstyret er forsikret i tilfælde af evt. skader. Sørg for at du ved præcist hvordan du er sikret i tilfælde af at du kommer til at beskadige eks. en lejet vandscooter. I modsat fald kan det resultere i et krav fra udlejer der kan løbe op i flere tusinde danske kroner og "du kommer til at betale for den skade".

Golf
Hvis du kan lide at spille golf, så finder du en af ​​de bedste baner i Thailand ved Siam Country Club, som ligger blot et par kilometer uden for byen. Der er flere andre fantastiske golfbaner i Pattaya, så du vil masser af muligheder.

Seværdigheder
Andre attraktioner lidt uden for byen er en krokodillefarm og Sriracha Tiger Zoo, men det der ligger tættest på byens centrum er den vidunderlige Mini-Siam og Mini-Europe Park som byder på over 100 nedskalerede modeller af kendte europæiske og thailandske varetegn. Parken er meget velholdt og byder på en dejlig afslappet atmosfære i fredelige omgivelser.
En af de største tur-udbydere i Pattaya er GetYourGuide. Her kan du se det store udvalg af ture du kan komme på.

Jomtien
I begyndelsen af ​​artiklen nævnte vi byen Jomtien, hvor livet er langt mindre hektisk end i Pattaya og er lidt mere landligt med et par større luksushoteller/resorts og ganske mange mindre guesthouses. Priserne er lidt højere for en overnatning end i Pattaya og selve byen har ikke så meget mere at byde på andet end afslapning og et ret roligt strandmiljø i dagtimerne. Hotellerne her er faktisk, hvad der betegnes som resorts med svømmebassiner, sportshaller, Spa og massageklinikker, hvor næsten enhver form for massage er til rådighed, herunder den berømte Thaimassage. Ligesom i Pattaya, er vandsport en af de vigtigste aktiviteter i Jomtien..

Nattelivet i Pattaya

På trods af det store arbejde der gøres med at gøre Pattaya mere “stueren” er der ingen tvivl om at det til stadighed er nattelivet som er Pattayas absolut største trækplaster og derfor kan vi heller ikke komme uden om en beskrivelse af dette i denne artikel om Pattaya. Den sidste del af denne artikel går derfor lidt i dybden på "nattelivet", som naturligvis er at finde i både Pattaya og Jomtien.
Som med Bangkok, er disse områder typisk rolige i dagtimerne og forvandler sig til den summende og larmende feststemning fra omkring 06:00, så snart solen begynder at forsvinde. For dig, der på forhånd har besluttet dig for ikke at "deltage" i Pattayas natteliv, synes vi dog at du skal læse de næste par linjer inden den beslutter dig. for ikke i det mindste bare at tage et kik, af ren nysgerrighed..
Pattaya neonskilte natteliv
De markante neonskilte på Walking street lyser natten op..
Pattaya er, næst efter Bangkok, det næst største nattelivs- sexcenter i Thailand og ligesom i hovedstaden er Pattaya opdelt i forskellige områder, der strækker sig fra Beach Road (Pattaya Sai Neuang), Walking Street og helt ud til Jomtien. Som i resten af Thailand, behøver du ikke at deltage, hvis du ikke ønsker det og eventuelle tilnærmelser kan afslåes høfligt uden nogen "hard feelings". I sjældne tilfælde kan det være nødvendigt at være lidt skarpere i din afvisning og stå fast i dit afslag på en mere bestemt måde, men forbliv høflig altid høflig, da thailænderne er et meget stolt folkefærd der ikke ønsker at tabe ansigt og dette gælder også pigerne i dette miljø..

Hvis vi starter ved den nordlige ende af Pattaya så er Pattaya 6 pakket på begge sider af vejen med piger og barer, hvoraf mange er typisk "short-time" steder og på netop denne vej er der normalt også lidt gang i den i løbet af dagen. Mellem Pattaya 7 og 8 er der en lang række restauranter, barer og lejlighedsvis også go-go bar med masser af piger. Hver bar forsøger at tilbyde noget specielt eks. med poolborde, live bands, poledancing osv. for at tillokke besøgende. Det er ikke usædvanligt at se mange af de "arbejdende" piger danse rundt på stederne bare for sjov. Ikke ret langt derfra ligger den næste "samling" af barer på Pattaya 13 (5-10 minutters gang), og undervejs vil du støde på Mikes Shopping Mall hvis du har brug for at gøre lidt indkøb. Lidt længere sydpå, på Pattaya 13/3 finder du igen flere barer, både alm. pige-barer og barer med Lady-Boys..
Hvis du holder dig til vejen mod syd ned ad Beach Road vil du til sidst nå Walking Street. I dagtimerne er gaden åben for alm. trafik men om aftenen forvandler denne gade sig til et enormt festområde fra kl. ca. 18.00 i til sent om natten. Walking Street er godt kendt og med god grund, da det simpelthen vrimler med aktivitet. Ud over de mange barer og piger er der her også mange andre gade-entertainere. Typisk vil du sandsynligvis se thaier med en række eksotiske dyr som vises frem for dig på gaden og som du har mulighed for at røre og få taget fotos med. Dyrene kan eks. være kvælerslanger (og andre slanger), og sågar elefanter og aber. trækkes der ind på gaden, om man kan lide det eller ej. Selvom du ikke har tænkt dig at tage del i Pattayas vilde natteliv kan det alligevel være en oplevelse værd at tage en gåtur på Walking Street om aftenen og måske stoppe et par steder for at få en drink og se livet passeret forbi på gaden.

Jomtien har et knap så hektisk natteliv der er koncentreret i den nordlige del af byen på Thap Phraya. Det er her at vejen støder op til stranden og du finder her et bredt udbud af forskellige muligheder. I de forskellige barområder i både Pattaya og Jomtien er der naturligvis masser af thai-massageklinikker. Nogle steder tilbyder kun alm. thaimassage eller oliemassage mens andre vil tilbyde "ekstra ydelser". Hvis du søger efter "ekstra" er det bedst at spørge på forhånd inden du besøger stedet..
Pattaya