google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Krabi Thailand » RejsertilThailand.dk

RejsertilThailand.dk

Krabi - Hotel & Rejseguide
krabi
Krabi
Booking.com
Booking.com

Krabi

Naturen omkring Krabi hører uden tvivl til noget af det mest fantastiske du finder i Thailand. Området omkring Krabi er fyldt med kalkstensgrotter, de mest fabelagtige strande, koralrev, vandfald og uberørte øer. Se evt. præsentationsvideoen fra Krabi her på siden og få et rigtigt godt indblik i alt det Krabi har at byde på..

Krabi er i de senere år blevet en meget populær destination for turister i Thailand, og sandsynligvis, ud over det flotte landskab, også på grund af den forholdsvis nylige åbning af en international lufthavns terminal. På samme tid har Krabi stadig bevaret sin oprindelige charme, og er stort set uberørt af de påvirkninger, der naturligvis kommer med de mange der besøger byen hvert eneste år.
Railay Beach Krabi - Copyright Aikov /123RF Stock Photo
Med en placering ca. tusind kilometer syd for Bangkok, ligger Krabi på den modsatte kyst af Malacca-strædet til Phuket. Selve byen er ganske lille med kun omkring 25.000 indbyggere og tilbyder stort set det samme som de fleste andre byer i Thailand; masser af markeder, shopping, restauranter med eksotiske fødevarer, templer (wats) osv. Dertil kommer en meget venlig lokalbefolkning, men byen byder altså ikke på de helt "store turistattraktioner". Det kan ikke være så overraskende at vide, at de fleste besøgende kommer til Krabi, kommer efter et par dage i Thailands hovedstad Bangkok og kontrasten i de to steder kunne ikke være længere fra hinanden. Bangkok hektisk og levende...Krabi afslappet og rolig.
VIDEO & LINKS
Gode rejselinks til Krabi:
- Krabi lufthavn
-
Krabi hospital
-
Golfbaner
BILLIGT HOTEL I KRABI
Rejsertilthailand.dk samarbejder med Hotels.com om at tilbyde de bedste overnatningsmuligheder i Thailand, så hvis du er på udkik efter et godt eller billigt hotel i Krabi, så finder du med garanti det du leder efter her..
Find hotel via nedenstående banner som også kan guide dig videre til et endnu større udvalg af hoteller..
MERE REJSEINFORMATION OM KRABI
Attraktioner, seværdigheder og ting at opleve i Krabi
Så hvad har Krabi ellers at tilbyde ?
Der er kilometervis af kyststrækning, der er ganske spektakulær. Masser af vandsportsaktiviteter (som man kunne forvente ud til havet), klatring, og huler og meget mere. Indkvartering er så varieret som det kan blive, fra bungalows på eller nær stranden og hele vejen igennem til de fine luksuriøse 5-stjernede hoteller.

Da hele regionen ligger på et underlag af kalksten er det næppe overraskende, at der er massevis af hulesystemer der har udviklet sig over tusindvis af år, og dette er fantastiske steder at gå på opdagelse. Mange af hulerne er gennemsyret af folkesagn og siges at være hjemsted for ånder.
Khao Khanab Nam Mountains er et must-see for alle besøgende i området og betragtes af mange som "porten til byen". De naturlige klippeformationer er blevet udhulet af den flod, der løber imellem dem og dette har skabt en af ​​de mest populære fotografiscenarier i Krabi og stedet er ganske enkelt betagende.
Hvis naturhistorie og geologi har din interesse, så bør du også besøge
Krabi Shell Cemetry (Susan Hoi) der ligger på stranden ca. 17 km syd-vest for Krabi by og indeholder fosiller som menes at være så gamle som mere end 25 millioner år. Ja, nogle mener sågar at de er så meget som 75 millioner år gamle ! Denne "natur-kirkegård" menes at være én ud af kun tre af slagsen i verden. Det er tilrådeligt at besøge stedet enten tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen da solen midt på dagen kan være for stærk for mange besøgende.
Dykning
Squba dykning og snorkling er meget populære aktiviteter i dette område. Hvis dette også er noget for dig så er det eneste problem du vil støde på nok det at beslutte dig for hvilket dykkercenter du skal bruge, for der er rigtigt mange at vælge imellem, og de fleste (hvis ikke alle) kan tilbyde næsten det samme. Så hvad enten du er ude efter at tage dit begynder dykkercertifikat eller du er videre i din dykkeruddannelse så vil du helt sikker kunne finde en dykkerskole der kan hjælpe dig på i Krabi.
Vandet i Krabi er som oftest ret roligt hvilket gør at dykningen for begyndere kan foregå i relativt trygge rammer.
Ao Nang Islands er en klynge af 9 klippeøer der ligger i farvandet ud for Krabi. Her er det farvestrålende fisk og søheste som florerer i de undersøiske huler og på det imponerende koralrev. Dette er virkelig et fantastisk område at udforske. Undervanddyrelivet her er sandsynligvis blandt de flotteste og mest mangfoldige i Thailand og du kan opleve spændende arter såsom Mantis Shrimp, Frog Fisk, Giant stimer, Bambus hajer og sorte revhajer.
Ligesom på Phuket, er Phi Phi øerne også tilgængelige med båd fra Krabi og tilbyder flere af de bedste dykkerområder i landet. En bred vifte af forskellige koraltyper fungerer som hjem og husly for mange fiskearter og du kan endda komme til at opleve Leopard hajer, Gul-halede barracudaer på nærmeste hold hvis du er lidt heldig. Shark Point er et af de mest kendte og populære dykkersteder på Koh Phi Phi.
Øer i nærheden..
Der er en anslået ca. 200 øer i nærheden af ​​Krabi og den tilstødende kystlinje. Mange er dog ikke som sådan tilgængelige for turister, da de ikke er mere end blot små klippeskær hvor der ikke er andet end bittesmå strande og koralrev. Det er muligt at tage på en øtur eller "Island hop" ved at leje en båd i Krabi by, Railey eller Ao Nang, og et godt alternativ er at lave en kombineret snorkle- eller kajak tur med en lokal guide. På dene måde kan du sikre dig at du får set alt det bedste. Vær dog opmærksom på, at ikke alle øerne er tilgængelige mellem månederne maj og oktober (den våde monsun), da vejret er meget uforudsigelig, og kan skifte karakter fra solskin til skybrud på et øjeblik.

Af andre populære aktiviteter skal også nævnes muligheden for at leje en kano eller havkajak, og på egen hånd udforske kystlinien ved Krabi. Der er også flere steder som har specialiseret sig i at tilbyde bjergbestigning eller "rock-climbing".
Nattelivet
Det næste afsnit omhandler nattelivet i og omkring Krabi. Som med de fleste andre turiststeder i Thailand er der også i Krabi et område med almindelige barer og restaurationer og barer med "arbejdende" piger. Krabi er dog på dette område intet at sammenligne med eks. Bangkok eller Pattaya og heller ikke i sammenligning med Patong (festbyen) på Phuket.
Krabi har udviklet sig til et mere "almindeligt" feriemål og det synes som om, at området i højere grad har valgt at fokusere på dykning som den store turistmagnet. Der findes selvfølgelig barer i Krabi med piger, der i større eller mindre grad, har fokus på underholdning af mandlige turister. Ligeledes er der også nogle få go-go barer omend det igen er på en ret lille skala og ikke så vulgært som andre steder i Thailand.
Soi 2, 7 og 11 ved Maharat Road tilbyder et par karaoke barer, hvor du også kan blive underholdt af "værtinder." Går vi lidt længere væk til stranden ved Ao Nang ligger der et lille område med barer gemt væk bag ved stranden nær Center Point. Hvis du har planlagt at besøge Thailand for "pigernes skyld" så er Krabi næppe det mest attraktive sted at besøge til at begynde med. En bedre løsning ville formentligt være at bo 2 eller 3 dage i en af de større byer, måske finde en pige som du er glad for at tilbringe tid sammen med og tage hende med til Krabi på en ferie. Det er ikke unormalt at mandlige turister finder en "ferie-veninde" på denne måde og pigen vil formentligt være meget taknemmelig for, at du tager hende væk fra hendes normale "arbejds" liv for en stund..
Krabi