google-site-verification=PmrKdFn_nzv6sWWHwe-YiUGu6sKA_jdpb5TbKIoGXFk Vejret i Thailand - RejsertilThailand.dk

RejsertilThailand.dk

Vejr & Klima i Thailand
Klima i Thailand
Vejr og Klima i Thailand

Klimaet i Thailand

På denne side kan du se det aktuelle vejr og klima i nogle af de mest populære thailandske feriebyer.
Hvad enten det er sommer eller regntid så er det altid dejligt varmt i Thailand og badevandet lige så, men fugtigheden svinger igennem året..
Vejret i Thailand
Ofte får vi spørgsmålet..Hvornår det er bedst at besøg Thailand rent vejrmæssigt ?

Til dette findes der desværre ikke noget entydigt svar, da det i høj grad afhænger af hvilken type ferie man foretrækker. Er du mest til at ligge på stranden, ja så bør du måske vælge månederne fra december til april, som er de varmeste og med mindst nedbør.

Husk også på at Thailand er et utroligt stort land, og der derfor er der selvfølgelig også forskel på om du opholder dig i nord- eller sydthailand. Thailand er i sin længde ca. på størrelse med hvad der svarer til en tur fra nord-tyskland til syd-Italien, så der er naturligvis store afstande de enkelte landsdele imellem.

Tager du til Thailand for at spille
golf, og som de fleste til enten central eller sydthailand, ja så er det måske bedst at tage afsted i november eller december, hvis vejret skal være godt men samtidig uden alt for meget regn. Hvis du vil opleve Thailand fra sin bedste side rent naturmæssigt og måske gå på vandreture i nord, ja så betyder det måske ikke så meget om der kommer en smule regn i løbet af dagen, hvorfor månederne Maj-Oktober/November måske er at foretrække da Thailand i disse måneder natuligt nok fremstår grønnere og mere frodigt end andre tider på året, hvor solens varme udtørrer landskabet i langt højere grad.
Vejret i Thailand..
Generelt kan man bedst beskrive det thailandske vejr som værende tropisk fugtigt i størstedelen af ​​landet og i størstedelen af ​​året. Nord-Thailand (området nord for Bangkok) har et klima der bestemmes af tre sæsoner, mens den sydlige region af Thailand kun har to.

Vejret i nord
I det nordlige Thailand er årstiderne forholdsvis klart defineret og i månederne november og til ca. maj er vejret for det meste tørt. I sidste halvdel af denne periode (april-maj) opleves de højeste temperaturer. I månederne november til februar kan der opleves lidt køligere briser, og morgenerne kan opleves decideret kolde..
Den anden nordlige sæson ligger fra maj til november og er domineret af den sydvestlige monsun. Det er i denne periode at i regnen falder tungest i Nord-Thailand.

Klimaet i syd
Den sydlige region i Thailand har egenligt kun to sæsoner hvilket groft sagt er at betragte som værende den tørre og den våde. Disse sæsoner kører ikke på samme tid i både øst (Hua Hin, Pattaya) og vest siden af landet (eks. Phuket). På vestkysten forårsager syd-vest monsunen regnvejr og ofte kraftige storme fra april til oktober, mens det på østkysten er mest regn der falder mellem september og december.
Det bedste vejr
Generelt er det bedste tidspunkt at besøge Thailand i de fire måneder november, december, januar og februar, når den nordøstlige monsun blæser kold, tør luft, ind over landet. I denne kølige sæson, spænder temperaturen fra ca. 18C til 32C i Bangkok, mens der i det nordlige og nordøstlige Thailand, kan være lidt køligere, lejlighedsvis helt ned til 20C, og eks. morgenentemperaturerne kan komme helt ned til 8-10C. Nætterne kan være endnu koldere og overnatter du i bjergene at det ikke umuligt at du vil kunne opleve at temperaturen kommer under frysepunktet.

Sommerperioden, eller den "varme og tørre sæson", er fra marts til juni. På dette tidspunkt ligger temperaturen i Bangkok gennemsnitlig omkring omkring de 35C, men kan sagtens komme op 40C. Når dette samtidigt kombineres med en luftfugtighed på omkring de 75%, så er det ikke for sarte sjæle at opholde sig i Bangkoks pulsenrende centrum.

April er absolut den varmeste måned i Thailand, så med mindre du er til den ekstreme varme eller ligger nedkølet i havet det meste af tiden så kan det være at du bør undgå at besøge Thailand i denne måned. Kommer du til thailand for at spille golf så kan det være næste ulideligt at spille i april, og af samme grund er banerne også forholdsvis "øde" i denne måned..

Fra juli til oktober er det monsoon sæson, og det er her at det meste af Thailands årlige nedbør falder. Luftfugtigheden ligger gennemsnitligt lige under de 90%, med temperaturer i gennemsnit omkring 30C i Bangkok.

Monsoonen slutter, når vindretningen ændrer sig, og bringer tørt vejr fra nordøst. I 2012 skulle vi helt hen i slutningen af November måned før dette skete..
Booking.com
Klima Thailand